Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η Zirrat Bangasi στην Κομοτηνή

Ούτε ένας χριστιανός στο προσωπικό της
Μετά τους ας πούμε πολιτιστικούς συλλόγους που ξεπηδούσαν ο ένας μετά τον άλλον και τους συνδέσμους φιλάθλων διαφόρων Τούρκικων ποδοσφαιρικών σωματείων εμφανίσθηκε και η πρώτη Τουρκική τράπεζα στην Κομοτηνή. Παρά τις φημολογούμενες αντιδράσεις μεγάλων τραπεζών της Γερμανίας και της Γαλλίας υποκατάστημα της Ziraat Bangasi ήδη λειτουργεί στην Κομοτηνή.
Από τη στιγμή λοιπόν που τράπεζα μιας χώρας μη μέλους τα Ε.Ε παίρνει άδεια λειτουργίας σε μια χώρα που ανήκει στην Ε.Ε, η τράπεζα αυτή έχει πλέον το δικαίωμα να ανοίξει υποκαταστήματα σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε χωρίς να απαιτείται κάποια ιδιαίτερη άδεια. Να γιατί αντιδρούσαν οι τράπεζες της Γαλλίας και κυρίως της Γερμανίας όπου ζουν πάνω από 5000000 Τούρκοι, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μιας Τουρκικής τράπεζας στην Γερμανία.
Η Ελλάδα εφαρμόζοντας πιστά την ταχτική της υποχώρησης, την οποία κάποιοι την ονομάζουν καλή γειτονία έδωσε χωρίς καμιά αντίδραση άδεια λειτουργίας σε μια Τουρκική τράπεζα στην χώρα μας, όχι ότι περίμενε κανείς το αντίθετο φυσικά.
Αξίζει να τονίσουμε πως ενώ οι Ελληνικές τράπεζες στην Θράκη ορθά πράττοντας κατά την γνώμη μας έχουν στο προσωπικό τους και μουσουλμάνους πολίτες η εν λόγω Τουρκική τράπεζα δεν έχει ούτε έναν χριστιανό στο προσωπικό της. Φαίνεται πως η Τουρκική τράπεζα δεν ενδιαφέρεται να προσελκύσει χριστιανούς πελάτες ή τους θεωρεί δεδομένους αφού δεν φρόντισε έστω τηρώντας τα προσχήματα να προσλάβει έναν χριστιανό υπάλληλο.
Ωστόσο τα σχέδια της Άγκυρας δεν σταματούν στην λειτουργία μιας Τουρκικής τράπεζας στην Θράκη. Ήδη η διαχειριστική επιτροπή έχει παραχωρήσει οικόπεδο για την ίδρυση και λειτουργία Τουρκικού πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε το καταστατικό του Τουρκικού αυτού πανεπιστημίου προβλέπει και την ίδρυση ιδιωτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων κλπ και η Ελλάδα απλά υποχωρεί.
Με δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Παναγιώτης Σγουρίδης τονίζει πως τα σχέδια της Άγκυρας για μια εθνική κι όχι θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη ήδη αρχίζουν να υλοποιούνται τη στιγμή μάλιστα που η Αθήνα τα σχέδια αυτά τα θεωρούσε κάποτε ως μακρινό και μη υλοποιήσιμο όνειρό. Επίσης ο κ Σγουρίδης τόνισε πολύ σωστά πως η Ελληνική πολιτεία έχει όλα εκείνα τα μέσα με τα οποία μπορεί να αποτρέψει τα πονηρά σχέδια της Τουρκίας στη Θράκη, φυσικά ως προς αυτό το τελευταίο συμφωνούμε απόλυτα αλλά έχουμε μια απορία. Σίγουρα το Ελληνικό κράτος μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της Τουρκίας, θέλει όμως να το κάνει αυτό; Εμείς μέχρι σήμερα μόνο διάθεση για ανατροπή των Τουρκικών σχεδίων από την Ελλάδα δεν έχουμε δει κι αν όντως η χώρα μας έχει τέτοιο σκοπό πρέπει να κινηθεί σύντομα γιατί το παιχνίδι χάνεται σιγά σιγά.

Σ Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου