Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Παράνομοι πομπή στο όνομα του Μωάμεθ που βάζουν την τουρκική προπαγάνδα μέσα στο κάθε σπίτι

: Μόλις μάθαμε ότι δε χρειάζεται καμία ειδική άδεια για το στήσιμο ενός τηλεοπτικού πομπού από τον οποίο μπορούμε να μεταδίδουμε ότι θέλουμε χωρίς κανέναν έλεγχό. Έχουμε άδικο κύριοι του ελληνικού κράτους;
Λένε πως όταν κάποιος αποθρασυνθεί κυρίως γιατί του έχουν δώσει το δικαίωμα αυτό, μπορεί να κάνει πράγματα πέρα από κάθε φαντασία και πέρα από κάθε λογική. Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουμε γράψει για τη δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και τους αυτόκλητους ηγέτες της μειονότητας αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής και κατανόησης.
Με αφορμή την περίφημη αυτή συγκέντρωση στο Αμοιρίδιο για το δήθεν εορτασμό της γέννησης του Μωάμεθ, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είχε ένα ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ.
Μόνο που αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς ολόκληρη η μέχρι τώρα δράση των προαναφερθέντων στηρίζεται πάνω στη κοινή θρησκεία Τούρκων ( της Τουρκίας) και μουσουλμάνων της Θράκης κι αυτό γιατί η θρησκεία είναι το μοναδικό κοινό στοιχείο μεταξύ αυτών των δύο λαών.
Η συγκέντρωση λοιπόν στο Αμοιρίδιο είχε και συνέχεια την οποία κανείς δε φανταζόταν αλλά και κανείς δεν αντέδρασε σ’ αυτήν. Την εποχή αυτή στα Πομακοχώρια γίνεται τα ΧΑΤΙΜ, μια καθαρά θρησκευτική γιορτή των παιδιών που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς κατόρθωσαν να διαβάσουν όλο το Κοράνιο.
Με αφορμή λοιπόν αυτή τη γιορτή και με τη δικαιολογία ότι ο κόσμος που συγκεντρώνεται δε χωράει μέσα σε ένα τζαμί για να παρακολουθήσει τη γιορτή (η γιορτή αυτή γίνεται μέσα στα τζαμιά) είχαν την φαεινή ιδέα να στήνουν στο χωριό που κάθε φορά γινόταν η γιορτή αυτή έναν πομπό ο οποίος εκπέμπει σε κάποια συχνότητα και με τον οποίο πομπό δήθεν να μετέδιδαν σε ζωντανή μετάδοση τη γιορτή ώστε αυτοί που δε κατόρθωσαν να μπουν μέσα στο τζαμί να παρακολουθήσουν τη γιορτή από τα σπίτια τους.
Θα μου πείτε ως εδώ όλα καλά. Μετά όμως το τέλος της γιορτής η οποία είναι ζήτημα αν διαρκεί δυο ώρες μέσα από τη συχνότητα αυτή μετέδιδαν μια σειρά από προκλητικές ομιλίες οι οποίες κάνουν λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και για Μακεδονία, αναφερόμενοι στα Σκόπια. Το κερασάκι στη τούρτα όμως ήταν η μετάδοση ξανά και ξανά της συγκέντρωσης στο Αμοιρίδιο όπου ειπώθηκαν τρομερά πράγματα.
Το αξιοσημείωτο αλλά καθόλου πρωτότυπο όμως είναι που κανένας δεν αντέδρασε σ’ αυτή την τόσο προκλητική και άνευ προηγουμένου ενέργεια, αντιθέτως ότι έκαναν σα να μην έγινε τίποτα το παράλογο αλλά και παράνομο.
Αν κατάλαβα καλά κύριοι του ελληνικού κράτους και κύριοι της ελληνικής αστυνομίας ( που ήσασταν ενήμεροι από τη πρώτη στιγμή γι’ αυτό το γεγονός) ο καθένας, άρα κι εγώ μπορώ να στήνω όπου θέλω έναν τέτοιο πομπό και να προβάλω ότι θέλω; Ή μήπως αν το κάνω εγώ η πράξη μου θα είναι παράνομη αλλά όταν το κάνουν άνθρωποι του τουρκικού προξενείου είναι όλα εντάξει;
Όλα αυτά για να μη νομίζετε ότι ήμαστε χαζοί και δε καταλαβαίνουμε τι παιχνίδια παίζονται γύρο μας.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου