Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Λίγα και σταράτα

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Υποδέχονται τα νέα τους αφεντικά...είπαμε αλλά όχι κι έτσι

Δεν ξέρω κατά πόσο παρακολουθείτε τις διάφορες τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές των τελευταίων ημερών, φαντάζομαι όχι και πολλοί διότι οι περισσότεροι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι μόνο χάσιμο χρόνου είναι και τίποτα άλλο. Εγώ πάντως έτυχε να δω μια τέτοια εκπομπή σε κανάλι της ΕΡΤ και πραγματικά δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Είδα μια παρουσιάστρια η οποία μόνο που δεν έβρισε κατάμουτρα τον εκπρόσωπο της Νέας δημοκρατίας τη στιγμή που η συμπεριφορά της προς τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ήταν η ακριβώς αντίθετη.
Τι να πω; Φαίνεται πως οι υπάλληλοι της ΕΡΤ άρχισαν από τώρα να γλείφουν τα νέα τους αφεντικά. Πειράχθηκε δήθεν η συγκεκριμένη δημοσιογράφος (ο θεός να την κάνει) επειδή ο καλεσμένος της από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο απευθυνόμενος σε εκείνη, για δημοσιογράφους που άλλους τους κατηγορούν και άλλους τους ανεβάζουν. Μάλιστα είχε την απαίτηση από τον συγκεκριμένο καλεσμένο της να πάρει πίσω αυτό που είπε και να της ζητήσει συγνώμη.
Μήπως θέλει και από εμάς να της ζητήσουμε συγνώμη που πιστεύουμε και το λέμε δημόσια πως υπάρχουν δημοσιογράφοι τόσο στην ΕΡΤ όσο και στα ιδιωτικά κανάλια οι οποίοι αδυνατούν κατά την ώρα της δουλειάς τους να δείξουν την αγάπη τους προς μια πολιτική παράταξη; Δηλαδή γιατί πρέπει κάποιος που λέει απλά ότι πιστεύει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, να ζητάει συγνώμη γι’ αυτό; Δε λέμε κυρία μου να μην τα έχετε καλά με τα αφεντικά σας, απλά σας λέμε να περιμένετε πρώτα να γίνουν και μετά τους γλείφετε όσο θέλετε. Και για να μη ξεχνιόμαστε ε; είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που κόβω από τα 600 ευρώ που είναι ο μισθός μου για να πληρώσω εσάς και το μόνο που σας ζητάω ανοιχτά και δημόσια είναι λίγο σεβασμό στη νοημοσύνη μου.

Μας αρέσει να ακούμε ψέματα

Τελικά ως λαός ήμαστε άξιοι της μοίρας μας, τη βρίσκουμε όταν κάποιος μας δουλεύει ανοιχτά και κατάμουτρα. Λες και δε μάθαμε τόσα χρόνια πως όλα όσα μας υπόσχονται προεκλογικά είναι κατά 90% ψέματα, ήμαστε έτοιμοι για ακόμα μια φορά να πέσουμε στη γνωστή παγίδα. Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, βγαίνει ένας πρωθυπουργός να ζητήσει τη ψήφο του λαού και αντί να μοιράσει υποσχέσεις που είναι και ο εύκολος τρόπος να κερδίσει αυτό που ζητάει, δηλώνει ανοιχτά πως όχι μόνο δε θα δώσει τίποτα στο λαό αλλά θα κάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και θα προχωρήσει σε νέα φορολόγηση των εργαζομένων.
Άσχετα αν ο κύριος Καραμανλής διστάζει να πει στους Έλληνες το πραγματικό επίπεδο σκληρότητας των μέτρων που θα πάρει, τουλάχιστον ομολογεί (κάτι που σίγουρα δεν τον συμφέρει) πως δε θα δώσει τίποτα. Στην απέναντι πλευρά είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ακολουθεί το παλιό και πάντα πετυχημένο σύστημα των κούφιων υποσχέσεων και παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πως αναγκαστικά πλέον τα μέτρα που θα λάβει θα είναι ίσως σκληρότερα κι από αυτά του Κώστα Καραμανλή, οι περισσότεροι τον εμπιστευόμαστε, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις. Εκεί εμείς, λες και μας αρέσει να ακούμε ψέματα. Ρε τι μαζοχισμός είναι αυτός;

Για τη ψήφο ρε γαμώτο

Ας έρθουμε όμως λίγο και στα μειονοτικά. Για την μέχρι τώρα παρουσία των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μάνταζη και Χατζηοσμάν, δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Όλοι γνωρίζετε τόσο τις δράσεις τους όσο και τις θέσεις τους αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να τους εμπιστεύεται και να τους στηρίζει, προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου είναι απόλυτα ευχαριστημένος και από τους δύο. Η αλήθεια όμως είναι μία, δεν είναι ευχαριστημένος από τους ίδιος αλλά από τις 12000 ψήφους που θα του φέρει ο καθένας. Για τη ψήφο ρε γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου