Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Χάρισμα σας αυτό το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν το θέλουμε

Ανακοινώθηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ξάνθης όπου οι 5 που το απαρτίζουν είναι οι Παναγιώτης Σγουρίδης, Μάνταζη Τσετίν, Σωκράτης Ξυνίδης, Τριαντάφυλος Παπαδόπουλος και Οσμάνογλου Σεβάλ. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, προβάδισμα φαίνεται να έχουν ο ήδη μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μάνταζη Τσετίν και ο Σωκράτης Ξυνίδης.
Ωστόσο μια πάντα υπολογίσιμη δύναμη είναι και ο νυν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σγουρίδης του οποίου η προσφορά στον τόπο κάθε άλλο παρά λίγη είναι. Από την άλλη ο Τριαντάφυλος Παπαδόπουλος, παρόλο που στις προηγούμενες εκλογές έχασε την έδρα για μόλις 150 ψήφους, αυτή τη φορά φαίνεται πως δεν έχει και πολλές ελπίδες να εκλεγεί.
Όσο για την Οσμάνογλου Σεβάλ η οποία είναι το δεύτερο μειονοτικό όνομα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και μοναδική γυναίκα, δεν έχει καμία σχεδόν ελπίδα εκλογής. Μάλλον η κάθοδος της έχει σαν μοναδικό σκοπό να διευκολύνει την επανεκλογή του Μάνταζη Τσετίν αφού είναι η μέρχι πρότινος ιδιαιτέρα γραμματέας του κυρίου Τσετίν στο πολιτικό του γραφείο και στενό συγγενικό του πρόσωπο.
Προφανώς τόσο η κεντρική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και τα τοπικά του στελέχη είναι τόσο ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα παρουσία και δράση του Μάνταζη Τσετίν, που προωθούν τώρα και τους συγγενείς του. Εμείς πάντως δεν ήμαστε ευχαριστημένοι από τον κύριο Τσετίν και έχουμε το δικαίωμα και να το πιστεύουμε και να το λέμε δημόσια. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στις μέχρι τώρα δράσεις του κυρίου Τσετίν και θα καταλάβει αμέσως το λόγο για τον οποίο δεν ήμαστε ευχαριστημένοι όπως βέβαια δεν ήμαστε ευχαριστημένοι και από το σύνολο σχεδόν των επιλογών του ΠΑΣΟΚ σε μειονοτικούς υποψηφίους.
Ωστόσο κατανοούμε απόλυτα τόσο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ όσο και τα στελέχη του στην Ξάνθη γι’ αυτές τους τις επιλογές. Μη ξεχνάτε πως η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ γλυκιά και δυστυχώς γύρω μας υπάρχουν (πατριώτες χα χα χα) που κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν, ακόμα κι αν χρειαστεί να στραφούν εναντίων της ίδιας τους της πατρίδας. Να το χαίρονται λοιπόν αυτό το ΠΑΣΟΚ, εμείς πάντως δε το θέλουμε.

Σ. Καραχότζα

1 σχόλιο: