Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσουν εφέτος, στα υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του στο κτίριο της καπναποθήκης «Π» επί της οδού Καπνεργατών, εκπαιδευτικά τμήματα για παιδιά:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 5-8 ετών


Μέσα από την εικαστική δημιουργική δραστηριότητα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους, να νιώσουν τι τα εκφράζει, μαθαίνοντας να επιλέγουν μέσα από ποικίλα υλικά και θεματολογία αυτό που τους ταιριάζει και τα συγκινεί, αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό τους ενδιαφέρον για τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους.
Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία, εφαρμόζοντας απλές και σύνθετες τεχνικές και από την αλληλεπίδραση και άλλων μορφών τέχνης, λογοτεχνία, τραγούδι, χορός, στα πλαίσια ενός δημιουργικού παιχνιδιού, να διευρύνουν τους ορίζοντες της φαντασίας τους, να εκτιμήσουν την τέχνη σαν έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας, να εξασκήσουν την κριτική τους ικανότητα, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους εκφράζοντας τις προσωπικές τους ανάγκες και προτιμήσεις, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τη φυσική τους κλίση καθώς και να έχουν ενεργή συμμετοχή και καλή συνεργασία μέσα στην ομάδα.
Πηγή έμπνευσης για έναν μικρό δημιουργό, μπορεί να είναι η απλούστερη ιδέα ή υλικό, φτάνει να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα ελευθερίας της έκφρασης.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 8-12 ετών

Σε ένα περιβάλλον που εμπνέει και παρωθεί στη δημιουργική έκφραση τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες και θα αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους, την κοινωνικότητα και τις δεξιότητές τους, μέσα από το παιχνίδι, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη μουσική, τις κατασκευές σε ένα κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, εξασφαλίζοντας στο γονιό την δυνατότητα ελεύθερου χρόνου.
Ειδικότερα για την περίοδο της προ-εφηβείας η συμμετοχή σε δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη των παιδιών. Η συμμετοχή συνδέεται με οφέλη, σε ποικιλία θετικών αναπτυξιακών εμπειριών όπως η σωματική και ψυχολογική ασφάλεια, η κοινωνική προσαρμογή, οι υποστηρικτικές σχέσεις με τους συνομηλίκους , οι ευκαιρίες για την αίσθηση του ανήκειν σε μια ομάδα, η υιοθέτηση θετικών κοινωνικών κανόνων, η αποτελεσματικότητα, η απόκτηση δεξιοτήτων, η ομαλή ενσωμάτωση στο σχολείο, και στη κοινωνική ζωή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 8-12 ετών


Το εργαστήρι αποβλέπει στη γνωριμία των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες και την καλλιτεχνική έκφραση και αποτελεί τόπο συνεύρεσης εικαστικών αναζητήσεων και καλλιτεχνικών ανησυχιών, όπου προσεγγίζονται τα εικαστικά θέματα μέσω της σπουδής του σχεδίου και του χρώματος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ από 12 ετών και άνω
Σε καμία περίπτωση η αγιογραφία δε θα μπορούσε να θεωρηθεί μία τέχνη απλοϊκή. Εμπεριέχει την απλότητα της φόρμας, την ένταση των χρωμάτων, την ιερή έκφραση. Η εικόνα είναι απλή όσο απλή μπορεί να είναι και μια προσευχή. Μια προσευχή που όμως εμπνέεται από την εικόνα. Αυτή είναι η αγιογραφία, η τέχνη της προσευχής και της ενέργειας!

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-10 και 10-12 ετών

Ύστερα από το ενδιαφέρον πολλών γονέων για τη δημιουργία τμήματος Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά δημοτικού, η Ακαδημία ξεκίνησε μια προσπάθεια με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη γλώσσα και με το πνεύμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου και πολιτισμού. Μέσα από μια ευχάριστη και διασκεδαστική διδασκαλία οι μικροί μας φίλοι κατανοούν τόσο τη σημασία των Αρχαίων Ελληνικών, όσο και την άμεση σχέση τους με τη Σύγχρονη Ελληνική γλώσσα.

Πληροφορίες, εγγραφές, καθημερινά 11:00-13:00 και 18:00-21:00 στην γραμματεία του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό καπνεργατών 9 ή στα τηλ. 25410-26635 και 25410-29282.

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Κτήριο 1 – Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων Κτήριο 2 – Καπνεργατών 9
Τ.κ. 67 100, Ξάνθη, τηλ.: 25410 29282 – 26635, fax.: 25410 62086
Web:
www.fthrace.gr blog: fthrace.blogspot.com email: fthrace@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου