Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλος για τη Νέα Δημοκρατία;


Μόνο ως αστεία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση που επικρατεί σε αρκετούς νομούς και κυρίως σε αυτόν της Ξάνθης, αναφορικά με τη συγκρότηση του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται με τα τοπικά στελέχη να παρακαλούν όποιον κι όποιον να είναι υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη προκειμένου να κλείσει το ψηφοδέλτιο.
Στην Ξάνθη, εκτός από την έτσι κι αλλιώς αναμενόμενη μη υποψηφιότητα του Φίλιππου Τσαλίδη ο οποίος εδώ και μέρες είχε δηλώσει δημόσια πως αν είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην Θρακιώτης υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο ίδιος δε θα είναι, είχαμε ξαφνικά και την παραίτηση του και άλλοτε υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία Κώστα Ζαγναφέρη, για τον οποίον οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως πανηγύριζε για την επιλογή του το βράδυ της Δευτέρας και ξαφνικά την Τρίτη αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο, δηλώνοντας κι εκείνος πως δε μπορεί να συνυπάρξει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Αλέξανδρο Κοντό.
Έτσι τα τοπικά στελέχη ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου η παράταξη στο νομό Ξάνθης να μην κατέβει στις εκλογές με λειψό ψηφοδέλτιο και αφού ενόχλησαν πολλά άτομα τα οποία αρνήθηκαν ευγενικά την πρόταση αυτή, η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του ασφαλιστή Σταμάτη Σταματιάδη.
Εμείς πάντως, γνωρίζοντας την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ξάνθη, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως οι όποιες αποχωρήσει και αρνήσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μόνο σε λόγους ηθικής δεν οφείλονται. Όλοι αυτοί που αποχώρησαν από το ψηφοδέλτιο ή αρνήθηκαν να μπουν σ’ αυτό, αν είχαν έστω και 10% πιθανότητες να εκλεγούν, θα γινόταν προσκύνημα έξω από τα τοπικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.
Αυτή τη στιγμή όμως ο πολιτικός χάρτης στο νομό Ξάνθης είναι πιο ξεκάθαρος από ποτέ, δυο έδρες να έχει το ΠΑΣΟΚ και μια η Νέα Δημοκρατίας και φυσικά αυτή η μια είναι ήδη κλειδωμένη από τον Αλέξανδρο Κοντό. Έτσι η οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα είναι χωρίς καμία τύχη και απλά συμπληρώνει το ψηφοδέλτιο. Μάλιστα ο μόνος ωφελημένος από την ιστορία αυτή φαίνεται να είναι ο Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα βγει πιο δυναμωμένος.
Επίσης για πρώτη φορά είδαμε τον Ξανθιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, να απαντάει με τον πλέον σκληρό τρόπο με ανακοίνωση του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου κάνει λόγο για λιποταχτείς της τελευταίας στιγμής και για ανθρώπους που ξέροντας ότι δε θα εκλεγούν, εγκαταλείπουν την παράταξη και δεν τη βοηθούν σ’ αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει.
Πραγματικά δε ξέρουμε κατά πόσο ο κύριος Κοντός είχε συμμετοχή στο σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου ή και σε άλλα σκάνδαλα, εκείνο όμως στο οποίο συμφωνούμε απόλυτα μαζί του είναι πως οι όποιες αποχωρήσεις γαλάζιων στελεχών στο νομό Ξάνθης οφείλονται αποκλειστικά στην έλλειψη πιθανοτήτων να εκλεγούν.
Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε πως σε ότι αφορά την Ξάνθη, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, δύσκολα θα πέσει κάτω από τις 15 μονάδες, με τη μειονότητα να είναι η κύρια αιτία αυτής της μεγάλης διαφοράς αφού οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, Ζεϊμπέκ Αϊσέλ και Μπουδούρ Αχμέτ, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν την έκπληξη και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τον ομόθρησκων τους,

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου