Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Όχι απλά άστοχη αλλά επικίνδυνη η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στο νομό Ροδόπης


Το τελευταίο διάστημα μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που χαρακτήρισαν ως άστοχη την επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ροδόπης, θέλοντας όπως λέει και ο ίδιος να πολεμήσει το εκεί τουρκικό προξενείο και να το αναγκάσει να περιορίσει τη δράση του ως εντός της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Εγώ πραγματικά δε θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ με μια άστοχη κίνηση ενός οπουδήποτε πολιτικού, εξάλλου οι περισσότερες από τις κινήσεις όλων των πολιτικών και όχι μόνο του κυρίου Καρατζαφέρη, είναι πέρα για πέρα άστοχες. Ασχολούμαι όμως με τη συγκεκριμένη επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη γιατί δεν είμαι από εκείνους που τη θεωρούν απλά άστοχη, για μένα η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στο νομό Ροδόπης είναι παραπάνω κι από επικίνδυνη για την περιοχή και για τη μέχρι τώρα ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων.
Μακάρι να ήταν αρκετός ένας Καρατζαφέρης για να συμμαζευτεί το τουρκικό προξενείο το οποίο πραγματικά έχει ξεσαλώσει τα τελευταία χρόνια. Αναρωτιέμαι όμως πως είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κράτος να μην κατάφερε να κάνει αυτό που τώρα λέει πως έρχεται να κάνει ο αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Θα μου πείτε πως ποτέ ως τώρα το ελληνικό κράτος δεν είχε την πραγματική βούληση να τα βάλει με το τουρκικό προξενείο. Δε θα διαφωνήσω σ΄ αυτό. Πρέπει όμως ο κύριος Καρατζαφέρης να γνωρίζει ότι αυτά τα θέματα δε λύνονται με κι8νήσεις εντυπωσιασμού και κραυγαλέες αντιδράσεις.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ξέρει ήδη ο Γιώργος Καρατζαφέρης ότι από τις τάξεις της μουσουλμανικής μειονότητας δε θα πάρει ψήφους, πρώτον γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης ποτέ ως τώρα δεν έχουν δείξει ότι συμμετέχουν σε τέτοιες προκλητικές κινήσεις και δεύτερον γιατί ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν έχει ούτε έναν μουσουλμάνο στα ψηφοδέλτια του σε Ροδόπη και Ξάνθη. Έτσι οι μόνες ψήφους που πιθανό να πάνε στην παράταξη του Γιώργου Καρατζαφέρη θα προέρχονται από χριστιανούς συμπολίτες μας.
Μόνο που αν 4000 ή 5000 χριστιανοί ψηφίσουν τον κύριο Καρατζαφέρη, αυτό σημαίνει πως οι ψήφοι αυτοί θα φύγουν από κάποιον άλλον χριστιανό υποψήφιο στη Ροδόπη, άλλης πολιτικής παράταξης με αποτέλεσμα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης να μην εκλεγεί βουλευτής στο νομό Ροδόπης και οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι των ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να ενισχυθούν αφού από τις ψήφους που θα πάρει ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα αποδυναμωθούν οι υπόλοιποι χριστιανοί υποψήφιοι.
Πέραν όμως την ενίσχυσης των μειονοτικών υποψηφίων και το ενδεχόμενο αυτοί από δύο να γίνουν τρεις στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα πρέπει να έχουν όλοι μας υπόψη ότι τα άκρα ξυπνάνε τα άκρα. Αυτό σημαίνει πως τα ακραία στοιχεία του τουρκικού προξενείου θα αναλάβουν πιθανότατα και πάλι δράση και δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε καταστάσεις ανάλογες με εκείνες των παλαιότερων εποχών.
Μπορεί το τουρκικό προξενείο να καταβάλει προσπάθεια για εκτουρκισμό των μη Τούρκων μουσουλμάνων της Θράκης αλλά υπάρχει τουλάχιστον μια ειρηνική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, μια συμβίωση η οποία τώρα κινδυνεύει να διαταραχτεί εξαιτίας συμπεριφορών σαν κι αυτή του Γιώργου Καραταζαφέρη. Εγώ προσωπικά θα δεχόμουν με μεγάλη ευχαρίστηση την υποψηφιότητα Καρατζαφέρη είτε στην Ξάνθη είτε στη Ροδόπη, αν αυτή ήταν η μοναδική του υποψηφιότητα κι αν δε χρησιμοποιούσε το δικαίωμα του ως αρχηγός κόμματος να είναι υποψήφιος σε δύο περιοχές.
Είναι βέβαιο πως η υποψηφιότητα του αυτή στην Κομοτηνή δεν πρόκειται να φέρει τίποτα καλό στην περιοχή, ας ελπίσουμε μόνο πως ούτε αρνητικές συνέπειες θα έχει και η όλη ιστορία θα λήξει αμέσως μετά τις εκλογές χωρίς να πληρώσουμε εμείς οι Θρακιώτες τις κινήσεις εντυπωσιασμού του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ξέρω τι λέω, είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού που σαν στόχο έχει να συγκινήσει τους υπέρ πατριώτες της υπόλοιπης Ελλάδας και να πάρει ψήφους παντού αλλού εκτός από τη Θράκη.
Δεν είναι δυνατό ένας τόσο πατριώτης όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης να μη μπορεί να καταλάβει το κακό που κάνει στη Θράκη με την κίνηση του αυτή και την αναστάτωση που μπορεί να φέρει. Άρα το μόνο που τον απασχολεί είναι το πολιτικό όφελος, ένα όφελος που όπως λέω και παραπάνω, μπορεί να μην έρθει για εκείνον στη Θράκη αλλά θα έρθει στην υπόλοιπη χώρα.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου