Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η οικονομική κρίση φταίει, αυτοί που τα αρπάζουν από παντού δε φταίνε;

Τι κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των ασφαλιστικών ταμείων;

Για όλα ξαφνικά μας φταίει η οικονομική κρίση, για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, για το πάγωμα των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις όχι γιατί δεν επιτρέπει αυξήσεις η οικονομική κρίση αλλά γιατί κάποιοι έχουν κατακλέψει το δημόσιο με αποτέλεσμα να είναι πλέον άδεια τα ταμεία του, για τις επιχειρήσεις που κλείνουν όχι φυσικά γιατί δεν άντεξαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά γιατί οι ιδιοκτήτες τους ξοδεύουν τα λεφτά τους στα νυχτερινά μπαρ με τις Ρωσίδες, για τα πρωτόγνωρα ποσοστά ανεργίας κυρίως στο νομό μας.
Παλιά μας τέχνη κόσκινο δηλαδή, για όλα φταίει κάτι αλλά ποτέ εμείς, για όλα έχουμε την εύκολη δικαιολογία. Προς θεού, δε θέλω να πω πως η οικονομική αυτή κρίση δεν έχει επιπτώσεις, ξέρω όμως πως όπου υπάρχει σωστή διαχείριση υπάρχουν και οι λύσεις απέναντι στην οποιασδήποτε φύσεως κρίση.
Θα ήθελα όμως να σταθώ περισσότερο στον τομέα την ανεργίας τα ποσοστά της οποίας, όσο τουλάχιστον μπορώ να θυμάμαι, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην Ξάνθη. Αλήθεια, πιστεύει κανείς πως γι’ αυτό ευθύνεται μόνο η οικονομική κρίση; Πόσο χαζός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να το πιστέψει αυτό;
Με λίγα λόγια θέλουν να μας πείσουν πως η ολοένα αυξανόμενη ανεργία οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση, αυτοί δηλαδή που κρατάνε δυο θέσεις εργασίας ή αυτοί που ενώ συνταξιοδοτούνται ταυτοχρόνως εργάζονται δε φέρουν καμία ευθύνη.
Κάντε μια βόλτα στην πόλη μας, στις επιχειρήσεις και θα δείτε μόνοι σας πόσοι είναι αυτοί που εργάζονται σε δύο θέσεις, πόσοι είναι αυτοί που παίρνουν σύνταξη αλλά εξακολουθούν να στερούν μια θέση εργασίας από κάποιον που πραγματικά την έχει ανάγκη.
Φυσικά δε μιλάω για συνταξιούχους των οποίων η σύνταξη δεν ξεπερνάει τα 600 ευρώ, αυτοί δικαιολογημένα ψάχνουν για μια δουλειά καθώς με 400 ή 600 ευρώ δε μπορεί να ζήσει ούτε ένας άνθρωπος, πόσο μάλλον μια ολόκληρη οικογένεια.
Εγώ μιλάω για τους συνταξιούχους των 1500ων ευρώ οι οποίοι όντας προφανώς αχόρταγοι και άπληστοι θέλουν να τα αρπάζουν από παντού στερώντας όμως θέσεις εργασίας από νέα παιδιά με οικογένεια και παιδιά που δεν έχουν ούτε μια τετράωρη δουλειά.
Αναρωτιέμαι τι κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Ι.Κ.Α. αλλά και των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων. Γιατί δε κάνουν μια γύρα στην αγορά να δουν πόσοι συνταξιούχοι των 1500ων και των 2000ων ευρώ εξακολουθούν να εργάζονται. Κι αυτό είναι κάτι που το λέω δημόσια επειδή το γνωρίζω κι όχι επειδή απλά το υποθέτω. Δηλαδή με λίγα λόγια οι συνταξιούχοι αυτοί είναι κοινοί κλέφτες και φυσικά δεν εννοώ ότι κλέβουν το κράτος, αυτό αν το κλέβουν καλά του κάνουν αφού κι αυτό δε μας έχει κλέψει λίγο. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι κλέβουν θέσεις εργασίας από νέους, από πραγματικά άνεργους ανθρώπους ενώ θα μπορούσαν με την τεράστια σύνταξη τους να ζήσουν μια άνετη ζωή χωρίς να προκαλούν την κοινή γνώμη.
Ας βγάλουν λοιπόν τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και οι συναρμόδιοι φορείς κανέναν υπάλληλο τους έξω από το γραφείο για να διαπιστώσουν και μόνοι τους πως όλα αυτά που γράφονται εδώ δεν είναι εικασίες αλλά η αλήθεια.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου