Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Προσυπογράφουμε και στηρίζουμε το αίτημα για ποδηλατοδρόμους στην Ξάνθη

Οι «Πολίτες για την Αλλαγή» υιοθετούμε την πρόταση, προσυπογράφουμε το κείμενο και υποστηρίζουμε έμπρακτα την προώθηση του αιτήματος ενεργών συμπολιτών μας για δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Ξάνθης.

Για εμάς, η ευαισθητοποίηση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της χρήσης του ποδηλάτου, είναι αναγκαίο να επιτευχθεί με κάθε τρόπο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει θεσμικά. Ας γίνει, λοιπόν, με άσκηση πίεσης από το λαό αυτής της πόλης.

(Ακολουθεί το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών:)

Θέλουμε ποδηλατοδρόμους στην Ξάνθη

Είμαστε κάτοικοι στην πόλη της Ξάνθης. Εργαζόμαστε, πηγαίνουμε σχολείο κι αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε μέσα σ’ένα περιβάλλον πνιγμένο από αυτοκίνητα, θορύβους, καυσαέρια και κινδύνους. Ένα περιβάλλον εχθρικό για τους πεζούς κι επικίνδυνο για τους ποδηλάτες.
Είναι καιρός αυτό να αλλάξει! Θέλουμε χώρο για να κινούμαστε μέσα στην πόλη - στις δουλειές μας, στο σχολείο μας - με το ποδήλατο.
Θέλουμε αυτό να γίνεται με ασφάλεια και άνεση δίχως να εισπνέουμε καυσαέριο πίσω από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, δίχως να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα στην άσφαλτο ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια και δίχως να φοβούμαστε μη συγκρουστούμε με τους πεζούς στα πεζοδρόμια.

Θέλουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, τη δική μας και των παιδιών μας, προς το καλύτερο και θέλουμε αυτό να ξεκινήσει ΤΩΡΑ!

Καλούμε τους αρμόδιους στο Δήμο Ξάνθης, να ασχοληθούν με την ποιότητα ζωής όλων όσων διαμένουμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε στην Ξάνθη και να βρουν το πώς θα διαμορφώσουν ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησής μας με το ποδήλατο.

Δεν πρόκειται για παράκληση ούτε για ευχή. Αλλά για διεκδίκηση του δικαιώματός μας και απαίτηση ικανοποίησής του. Η προσαρμογή της Ξάνθης στα πρότυπα βιώσιμων πόλεων θα έπρεπε να είχε γίνει ΧΘΕΣ!

Γιατί το ποδήλατο δεν είναι πολυτέλεια ούτε ιδιορρυθμία. Είναι το αγαπημένο παιγνίδι – μέσο μετακίνησης ΟΛΩΝ των παιδιών. Και ένας σύγχρονος, υγιεινός και ασφαλής τρόπος καθημερινής κυκλοφορίας των ενηλίκων.

Στηρίζουμε το αίτημά μας προσυπογράφοντας τα παραπάνω
(με ονοματεπώνυμο – ιδιότητα – ηλικία):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου