Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

«Ή κάνεις αυτά που σου ζητάμε ή σε ρίχνουμε»


Μια φράση που θα ακούει πολύ συχνά ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός.


Μεταξύ τον άλλον που είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, τον ακούσαμε να λέει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως σε περίπτωση που η παράταξη του εξασφαλίσει μια οριακή πλειοψηφία, 151 ή 152 έδρες δηλαδή, δε θα οδηγήσει τη χώρα εκ νέου σε εκλογές για να εκμεταλλευτεί το νέο εκλογικό νόμο Παυλόπουλου και να πάρει τις μπόνους έδρες που θα του δώσει αυτός.
Η πρώτη σκέψη φυσικά του καθένα είναι πως πρόκειται για μια έντιμη στάση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος δεν αποβλέπει σε προσωπικά οφέλη και σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εδραίωση του στην εξουσία αλλά στην ανάληψη αυτής με οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη κρίση στην οποία έχει περιέλθει.
Ασφαλώς τον Αθηναίο και τον Θεσσαλονικιό πιθανό να μη τον ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός της οριακής αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, εμάς όμως του Θρακιώτες θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς κατά πάσα πιθανότητα οι 2 εκ των ας πούμε 152 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα προέρχονται από το χώρο της μειονότητας.
Τι σημαίνει αυτό; Μα πολύ απλά δυο βουλευτές που όπως όλα δείχνουν θα είναι και πάλι ο κύριος Χατζηοσμάν και ο κύριος Μάνταζη, οι οποίοι με τη μέχρι τώρα στάση τους έδειξαν ότι το κύριο μέλημα τους ως προς τη Θράκη είναι η ανάδειξη μιας εθνικής δηλαδή τουρκικής μειονότητας κι όχι μιας μειονότητας έτσι όπως την έχει καθορίσει η συνθήκη της Λοζάνης, δηλαδή ως μουσουλμανική, θα έχουν το ρόλο του ρυθμιστή του ΠΑΣΟΚ.
Με πιο απλά λόγια, κάθε φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αποφεύγει να πράξει αυτό που του υπαγορεύουν, πιθανότατα να απειλούν με παραίτηση και κατά συνέπεια πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Άρα θα γίνεται πάντα ότι ακριβώς θέλουν οι δυο αυτοί μειονοτικοί βουλευτές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία το μέλλον των Πομάκων και των Τσιγγάνων της Θράκης θα εξαρτάται από δυο βουλευτές που με τόσο ζήλο παλεύουν να σβήσουν κάθε ίχνος Πομάκων και Ρομ στη Θράκη.
Επειδή όμως διανύουμε προεκλογική περίοδο και πιθανό κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ως υποστηριχτές της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να τονίσω πως εδώ και πολύ καιρό λέμε πως η κυβέρνηση Καραμανλή έχει αποτύχει σε πολλούς τομείς, ήταν πολύ χειρότερη σε ορισμένες περιπτώσεις από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά βέβαια σε γενικό επίπεδο γιατί αν πούμε να εστιάσουμε στο καθαρά μειονοτικό κομμάτι θα πρέπει να πούμε πως όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία για τους Πομάκους και ειδικότερα την περίοδο την εποχή που υπουργός εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων ήταν ο Θρακιώτης Ευριπίδης Στυλιανίδης, αν τα είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ τα τόσα χρόνια που μας κυβερνούσε, σήμερα οι Πομάκοι θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.
Σας θυμίζουμε μόνο την ίδρυση τεσσάρων 4 ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης τα οποία δε πρόλαβαν να λειτουργήσουν γιατί κάποιοι δυστυχώς δεν άντεξαν στις πιέσεις των προξενικών κύκλων της Κομοτηνής και έσπευσαν να απομακρύνουν τον κύριο Στυλιανίδη από ένα υπουργείο όπου όπως εξάλλου φάνηκε, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα σχέδια της Άγκυρας στη Θράκη.
Αλήθεια, θα τολμήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, με 152 βουλευτές και με τους δύο να είναι φανατικοί υποστηριχτές περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, να δώσει εντολή να λειτουργήσουν τα τέσσερα αυτά ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα Πομακοχώρια; Μα αν κάνει κάτι τέτοιο, την επόμενη ακριβώς μέρα, οι μειονοτικοί βουλευτές θα τον στείλουν σπίτι του.
Βέβαια υπάρχει πάντα και μια πιθανότητα της τάξεως του 0.000000000001% ο Γιώργος Παπανδρέου να βάλει το εθνικό συμφέρον και τα πατριωτικά του αισθήματα πάνω από την καρέκλα του πρωθυπουργού (όχι ότι το πιστεύω αυτό, απλά με κάτι έπρεπε να γεμίσω τη σελίδα).
Οφείλουμε λοιπόν εμείς οι Θρακιώτες, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, να σκεφτούμε πολύ σοβαρά που θα δώσουμε τη ψήφο μας γιατί έστω και άθελα μας μπορεί να γίνουμε συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ίδιας μας της πατρίδας. Προς θεού, δε λέμε πως πρέπει ο Θρακιώτης να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή κάποιο άλλο κόμμα, απλά λέμε πριν πάει στην κάλπη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, να λάβει υπόψη και αυτά που γράφονται σε αυτές τις σειρές.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου