Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΜΙΝΘΗΣ

Είναι κρίμα κι άδικο για ένα χωριό που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες ετησίως να παρουσιάζει μια τόσο άσχημη εικόνα ακριβώς στην είσοδο του χωριού. Μιλάμε φυσικά για τα σκουπίδια που με τόση ανευθυνότητα και αλαζονεία ο δήμος Μύκης μαζεύει ακριβώς στην είσοδο της Σμίνθης αδιαφορώντας εντελώς για την άσχημη εικόνα που προκαλούν, για τα μικρόβια που κάνουν χορό στο συγκεκριμένο σημείο του χωριού και για την ασφάλεια των κατοίκων τα σπίτια των οποίων απέχουν ελάχιστη απόσταση από το σημείο αυτό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως για να περάσει κάποιος πεζός από εκείνο το σημείο ντροπή πρέπει να βουλώσει την μύτη του αφού η δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή είναι πολύ έντονη. Μάλιστα στο ίδιο ακριβώς σημείο ο δήμος Μύκης έχει οδηγήσει και μια αποχέτευση η οποία ασφαλώς κα διευρύνει την έτσι κι αλλιώς πολύ άσχημη εικόνα της περιοχής. Με λίγα λόγια το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στην Σμίνθη είναι τα απόβλητα μιας αποχέτευσης και σκουπίδια . Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ έπρεπε να σταθούμε για 2 λεπτά μόνο σε αυτόν τον χώρο ώστε να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες, πιστέψτε μας αυτό ήταν αδύνατον. Μόνο όταν με τις μπλούζες μας καλύψαμε την μύτη μας καταφέραμε να μείνουμε για μερικά λεπτά εκεί, όχι πάντως για πάνω από 2 αφού παρά την καλυμμένη μύτη η δυσοσμία εξακολουθούσε να είναι αφόρητη.
Τελευταία μάλιστα οι κάτοικοι του οικισμού κινητοποιήθηκαν και με γραπτό αίτημα τους το οποίο επιδόθηκε στον δήμαρχο Μύκης και κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα Ξάνθης, στο υγειονομικό τμήμα της νομαρχίας Ξάνθης και στον σύνδεσμο αποριμάτων Ξάνθης ζητούν την απομάκρυνση των σκουπιδιών από εκείνο το σημείο. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μύκης δήλωσε αναρμόδιο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και παρέπεμψε τους κατοίκους του χωριού στον σύνδεσμο αποριμμάτων Ξάνθης ενώ κανένας από τους άλλους αρμόδιους φορείς δεν έδειξε ενδιαφέρον για το αίτημα των κατοίκων του χωριού Σμίνθη.
Μα αν δεν κάνουμε λάθος ο δήμαρχος Μύκης είναι ο αντιπρόεδρος του εν λόγω συνδέσμου άρα είναι και ένας από τους άμεσα υπεύθυνους για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Και καλά, ξέρουμε όλοι μας ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται ο εκάστοτε δήμαρχος Μύκης είναι κρεμάσει την Τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του δήμου, εσείς κύριε εισαγγελέα, εσείς κύριοι του υγειονομικού δεν μπορείτε να κάνετε κάτι; Η μήπως δεν θέλετε; Γιατί άραγε σε αυτό το κωλοκράτος κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα είναι πολύ πιο εύκολο να βρει κανείς λίρες παρά έναν αρμόδιο που να ασχοληθεί με το πρόβλημα; Γιατί σε κάθε πρόβλημα η μια υπηρεσία πετάει το μπαλάκι στην άλλη κι όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι; Γιατί κάποιοι καρεκλοκένταυροι νομίζουν ότι έχουν το δικαίωνα να παίζουν με την υγεία των συνανθρώπων τους; Μάλλον όμως πριν απομακρυνθούν τα σκουπίδια από εκείνο το σημείο θα πρέπει πρώτα να απομακρυνθούν κάτι άλλα μεγαλύτερα σκουπίδια που εδώ και χρόνια με την παρουσία τους μολύνουν την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου