Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Τελεία και παύλα

Ήταν 19 Απριλίου του 2008 όταν ο πολιτιστικός σύλλογος Πομάκων Ξάνθης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πομάκικη βραδιά όπου παραβρέθηκαν και αρκετοί επίσημοι μεταξύ των οποίων και αρκετά κομματικά στελέχη. Η NATPRESH στο τεύχος εκείνου του μήνα είχε όπως θυμάστε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στην εκδήλωση αυτή όπου μεταξύ των άλλων γινόταν και εκτενής αναφορά στην παρουσία επίσημων προσώπων που τίμησαν την προσπάθεια αυτή.
Τότε λοιπόν, επειδή δε το γνωρίζαμε, δε μας το είπε κανείς κι όχι εσκεμμένα, δεν αναφερθήκαμε στην παρουσία του γενικού γραμματέα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να μας κατηγορήσουν για πολιτικά παιχνίδια. Αυτό μας πείραξε ιδιαίτερα καθώς είχαμε την πεποίθηση πως μετά από τόσο καιρό οι συνδρομητές μας έχουν καταλάβει πως την εφημερίδα αυτή δεν την αγγίζουν χρώματα και πολιτικές παρατάξεις.
Συγκεκριμένα μας είπαν πως ενώ αναφερθήκαμε σε όλους τους εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ. εσκεμμένα δεν αναφερθήκαμε σε αυτόν του Συνασπισμού. Να υπενθυμίσουμε πως τότε είχαμε αναφερθεί σε 4 εκπροσώπους της παράταξης του Γιώργου Καρατζαφέρη κι όχι σε 15 όπως μας κατηγορούν.
Βέβαια από τους 4 αυτούς ανθρώπους γνωρίζαμε μόνο τον έναν ενώ τους υπόλοιπους 3 τους γνωρίσαμε μόλις λίγες ώρες πριν την εκδήλωση κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί έδειξαν ενδιαφέρον για την προσπάθεια της εφημερίδας μας και επεδίωξαν να μας συναντήσουν. Αν λοιπόν και ο γενικός γραμματέας του Συνασπισμού είχε επιδείξει ένα ανάλογο ενδιαφέρον θα τον είχαμε γνωρίσει κι αυτόν και ασφαλώς θα γράφαμε για την παρουσία του. Επαναλαμβάνω όμως πως ούτε τον γνωρίζουμε ούτε μας είχε ενημερώσει κάποιος για την παρουσία του.
Βέβαια σε όλους αυτούς που μας κατηγορούν για πολιτικά παιχνίδια και για υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ μπορούμε απλά να τους δώσουμε τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα μας κατά της συγκεκριμένης παράταξης αφού όπως φαίνεται δεν τα έχουν διαβάσει ή τα ξέχασαν πολύ γρήγορα.
Λοιπόν για να τελειώνουμε με την καραμέλα αυτή. Όποιος θεωρεί πως πίσω από αυτή την εφημερίδα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες τότε δυστυχώς δεν έχει καταλάβει ούτε το νόημα αλλά ούτε και τη δυσκολία της προσπάθειας μας αυτής. Κλείνοντας ξεκαθαρίζουμε και την πολιτική μας θέση γιατί έχουμε πολιτική θέση και δε την κρύψαμε ποτέ. Όλες οι υπάρχουσες πολιτικές παρατάξεις είναι ανίκανες να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα, ν τη βγάλουν από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει και αναφορικά με την προσπάθεια μας για διάσωση της πομάκικης γλώσσας δεν περιμένουμε κάτι καλό από κανένα κόμμα.-

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου