Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ιδού οι δύο που κάποια μέρα θα συγκυβερνούν την πατρίδα μας




ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ είναι το σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αυτές και ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με κάτι τέτοιο. Ποιος δε θα ήθελε οι πολιτικοί ανεξάρτητα από το χρώμα της παράταξης στην οποία ανήκουν, να βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του πολίτη και μετά το δικό τους; Εκείνο όμως που στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δε ξεκαθαρίζει είναι σε ποιόν πολίτη αναφέρεται. Μήπως μιλάει για τον πολίτη εκείνο που τον έσπρωξε να βάλει ότι είχε και δεν είχε στις φούσκες του χρηματιστηρίου και μετά τον άφησε χωρίς πεντάρα τσακιστή; Ή μήπως αναφέρεται στον πολίτη εκείνο εις βάρος του οποίου υπέγραψε τις τόσες συμβάσεις με τη SIEMENS και τώρα κάνει σα να μην έγινε τίποτα;
Πως είναι δυνατόν για πράγματα που ακόμα και ένα μικρό παιδί ξέρει πως έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου να τα φορτώνει όλα στη Νέα Δημοκρατία; Γιατί ως τώρα δεν άκουσε κανένας τον κύριο Παπανδρέου να αναφέρεται σε λάθη, παραλείψεις ή καθυστερήσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ; Μήπως θέλει να μας πει πως το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα σωστά και τέλεια; Μα αν τα είχε κάνει όλα όπως έπρεπε, ο ελληνικός λαός δε θα είχε κανέναν λόγο το 2004 να τους στείλει όλους σπίτι τους και να δώσει την εξουσία στον Κώστα Καραμανλή.
Άρα έγιναν λάθη και απλά ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγο ηλικίας ίσως φαίνεται να πάσχει από αμνησία. Στα όσα είπε ο Τσουκάτος για το ένα εκατομμύριο μάρκα που το ΠΑΣΟΚ από τη SIEMENS δεν αναφέρεται κανένας. Είναι άραγε τυχαίο αυτό; Δε λέμε ότι δεν υπάρχουν και γαλάζια στελέχη που τα άρπαξαν χοντρά από τη SIEMENS, σίγουρα όμως δεν είχαν τον πρώτο λόγο αφού όπως προαναφέρω οι περισσότερες για να μη πω όλες σοι συμβάσεις υπογράφηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Το ακριβώς αντίστροφο βέβαια συμβαίνει με την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου όπου η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται πως πρόκειται για ένα σκάνδαλο που εκτυλίσσεται εδώ και μια δεκαετία αλλά δε μπορεί να πείσει κανέναν πως τα περισσότερα έγιναν επί της πενταετίας του Κώστα Καραμανλή. Άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα η Νέα Δημοκρατία να επιρρίπτει τις περισσότερες ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα σκάνδαλο αυτό.
Τελικά αρχίζω να σκέφτομαι πως μόνο άδικο δεν έχουν όλοι όσοι ισχυρίζονται πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι ένα και το αυτό. Εξάλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που στην αρθρογραφία τους μιλούν για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας μιας και όλα προς εκεί οδηγούν.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου