Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΜΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Οι Εκλογές σε κρίσιμες περιοχές όπως η δική μας, σε στιγμές αποφασιστικές που κρίνονται εθνικά συμφέροντα καθώς και στιγμές μεγάλης χειραγώγησης εξωθεσμικών κέντρων απαιτούν από τους πολίτες άλλη στάση και συνείδηση.
Αρκετές στιγμές της ιστορίας τους οι Έλληνες δεν έδειξαν την ανάλογη ευθύνη. Τελευταία ήταν το 2000 και το πλήρωσαν. Η πιο παλιά νέα διοίκηση του ΚΚΚΑΣΟΡ όπως ονομάζει η ιστορία το πρώην ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν διαθέτει τα εχέγγυα που θα προκαλούσαν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων Πολιτών και πολύ περισσότερο των παροικούντων την Ιερουσαλήμ.
Στις μεταλλάξεις που έχει υποστεί αυτός ο χώρος αναφέρομαι στο νέο μου βιβλίο «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ – Ο Εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος» θα κυκλοφορήσει εντός του Σεπτεμβρίου. Ανοίγει μια συζήτηση για τα πολιτικά κόμματα και ειδικά το φαινόμενο ΚΚΚΑΣΟΡ. Περιλαμβάνει την επιστημονική μου προσέγγιση για αυτό. Η πολιτική είναι διατυπωμένη εδώ και καιρό. Αντιπροσωπεύει ότι πιο παλιό, ότι πιο οπισθοδρομικό διαθέτει η δημόσια ζωή.
Οι εκλογές ειδικά στις Ελληνικές συνθήκες ίσως περιορίσουν τα περιθώρια συζήτησης αλλά αυτή θα συνεχισθεί μετά από αυτές. Περίμενα να γίνουν τον Μάρτιο. Το γιατί, το πώς γίνονται, η πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι επιβεβαίωση αυτών που γράφω. Ιδίως η προστασία του αρχηγού του ΚΚΚΑΣΟΡ. Είναι γνωστό ότι ο Γ. Παπανδρέου κατά την συνδιοικησή του με τον Κ. Σημίτη ήταν ο επίμων καθοδηγητής της γραμμής της διπλής ονομασίας στο Σκοπιανό. Όπως ήταν καθοδηγητής σε πολλά άλλα. Αυτό αποσιωπάται.
Οι πολίτες στις δημοκρατίες και τις αξιοπρεπείς, πολιτισμένες χώρες δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτού του τύπου τα πρόσωπα. Υπάρχει ακόμη μια πλευρά. Η ήττα αυτών των φαινομένων, που δεν παρατηρούνται στις Ευρωπαϊκές χώρες, η ήττα αυτής της ομάδας θα απελευθερώσει την δυναμική αυτού που ονομάσθηκε δημοκρατική παράταξη και υπέστη βέβαια πολλές αλλοιώσεις. Θα απελευθερώσει κύρια την πολιτική ζωή αλλά και την δυναμική και αυτονομία της χώρας. Θα ανοίξουν οι διαδικασίες για την δημιουργία ενός μεγάλου Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος. Που θα προσφέρει αντί να ζει εις βάρος της Ελλάδας.
Η χώρα δεν μπορεί να ανακυκλωθεί στο παλιό και μάλιστα στην χειρότερη του εκδοχή. Πρέπει να πάει μπροστά.
Αυτό που κρίνεται δεν είναι ο Εκλογικός Κύκλος αλλά ο Ιστορικός Κύκλος της χώρας.
Δεν είναι υπόθεση ανήθικων πελατών αλλά αυτών που έχουν ιστορική συνείδηση, των Ελλήνων Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου