Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ

Οι χριστιανοί Έλληνες θαύμασαν και αγάπησαν τον αείμνηστο αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο γιατί με έναν δικό του τρόπο κατάφερε να φέρει τους νέους χριστιανούς πιο κοντά στην εκκλησία. Φαίνεται πως και οι μουσουλμάνοι της Θράκης χρειάζονται έναν δικό τους Χριστόδουλο που θα βρει τον τρόπο να φέρει τους νέους μουσουλμάνους και πάλι στα τζαμιά. Φυσικά η απομάκρυνση αυτή των νέων από τα τζαμιά δεν οφείλεται μόνο στην αδιαφορία τους για την θρησκεία. Πολλοί είναι οι παράγοντες που απωθούν τους νέους μας από τα τζαμιά και ο κυριότερος απ’ όλους είναι η μετατροπή των τζαμιών από χώρο τέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων σε χώρο προπαγάνδας εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων.
Δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε σε κάποιο τζαμί κι αντί να δούμε να προσεύχονται είδαμε κάποιον από τους ( ο θεός να τους κάνει ) χοτζάδες να κάνουν ομιλίες πολιτικού περιεχομένου. Η πιο πρόσφατη ανάλογη εμπειρία μας ήταν στις 30-09-2008 ανήμερα της θρησκευτικής μας γιορτής όπου μέσα σε ένα τζαμί γεμάτο από μουσουλμάνους που βρέθηκαν εκεί για τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αλλά παράλληλα με την προσευχή που έγινε αναγκάστηκαν να ακούσουν τον χότζα σε μια ομιλία του δήθεν θρησκευτικού χαρακτήρα να τους αποκαλεί Τούρκους μουσουλμάνους.
Συγκεκριμένα ακουστήκαν οι φράσεις bütün bati Trakianin müslüman Türklere ( στους Τούρκους μουσουλμάνους ολόκληρης της δυτικής Θράκης ) και Yünanistanin Türk müslüman kardeshlere ( στα αδέλφια μας τους Τούρκους μουσουλμάνους της Ελλάδας ) καθώς και πολλές ακόμα παρόμοιες φράσεις. Για την ακρίβεια η ομιλία αυτή του χότζα ήταν ουσιαστικά ανάγνωση ενός κειμένου που είχε μπροστά του κάτι που καθιστά ακόμα πιο τραγική την όλη κατάσταση αφού φαίνεται πως οι γνωστοί προξενικοί κύκλοι μοίρασαν παρόμοια κείμενα σε όλα τα τζαμιά. Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν στα τζαμιά μας εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα οι νέοι που πλέον αρχίζουν και καταλαβαίνουν τα παιχνίδια που παίζονται μέσα στα τζαμιά να απομακρύνονται από αυτά. Κρίμα, εμείς τα τζαμιά τα μάθαμε ως χώρους λατρείας και προσευχής και τώρα τα βλέπουμε να μετατρέπονται σε χώρους πολιτικών παιχνιδιών και προπαγάνδας εκτουρκισμού όλων των μουσουλμάνων.
Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές και κυρίως σε προεκλογικές περιόδους που είδαμε υποψήφιους δημάρχους ή υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι στα τζαμιά υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος και να εκφωνούν εκεί τις πολιτικές τους ομιλίες. Όλα αυτά ένας χριστιανός σίγουρα δε θα τα ανεχόταν μέσα στην εκκλησία, ένας αγράμματος μουσουλμάνος όμως όχι μόνο τα δέχεται αλλά τα θεωρεί και ως κάτι το εντελώς φυσιολογικό, ευτυχώς δηλαδή που οι νέοι μουσουλμάνοι δεν είναι πλέον αγράμματοι και έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τοτ ι γίνεται εις βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου