Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Είναι αλήθεια ότι με εξαίρεση τo antinews και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης , πέπλο σιωπής κάλυπτε – και καλύπτει ακόμα επί ΠΑΣΟΚ – τα πεπραγμένα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών, πέραν των γνωστών επιδόσεών της στα Εθνικά Θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χειρισμός της υπόθεσης με το «χαμένο» τέλεξ για τον Καραβέλα, όπου ενώ η ευθύνη ήταν της κ. Μπακογιάννη τιμωρήθηκαν άλλοι.
Ρόδα είναι όμως και γυρίζει. Αναγνώστης μας (2009/11/13 at 3:14pm) σκιαγραφεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το υπουργείο Εξωτερικών επι κας Μπακογιάννη και αποκαλύπτει συνταρακτικές λεπτομέρειες για την κατάντια της ελληνικής διπλωματίας.
Δημοσιεύουμε όσα αποκαλύπτει λόγω του ενδιαφέροντός τους, κρατούμε τις επιφυλάξεις μας και περιμένουμε να μας απαντήσει κάποιος επίσημος: Μπορεί να συνέβαιναν αυτά στην ελληνική διπλωματία σε συνθήκες «μάχης» με την Τουρκία και τα Σκόπια;
α. Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο γνωμοδοτούσε πάντοτε ομόφωνα εναντίον των υπαλλήλων που «ξίνιζαν» της κυρίας Μπακογιάννη
β. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, δεν αντιδρούσε ποτέ σε κρίσεις προαγωγών συναδέλφων του, έστω και αν έβλεπε του κόσμου τις παρατυπίες με δεκάδες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας να πετιούνται στα σκουπίδια, επειδή .. “έτσι ήθελε η κυρία Υπουργός”.
γ. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών δεν έλεγαν ούτε “Καλημέρα” σε διωκόμενούς συναδέλφους τους από φόβο μήπως τους δει κανένα μάτι και τους «καρφώσει» στη Ντόρα.
δ. Όταν κάποιος διπλωματικός υπάλληλος περίμενε την έκδοση ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που θα τον δικαίωνε, τότε έπεφταν όλοι οι συνάδελφοί του να τον πείσουν: “Μα τι κάνεις; Θα τα βάλεις με τη Μπακογιάννη; Καί μόνο στο άκουσμα του ονόματός της θα χάσεις την υπόθεσή σου όσο δίκιο και να έχεις”, “παραιτήσου για να την καλοπιάσεις” και άλλες αηδίες νοοτροπίας ραγιά που καλλιεργούσαν έντεχνα οι στερούμενοι κάθε άλλης δεξιότητας διπλωματικοί υπάλληλοι, προκειμένου να παραστήσουν τους αρεστούς στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη και να μη φανεί η ασχετοσύνη τους, που άφησαν τα Σκόπια να έχουν αναγνωριστεί διμερώς με τουλάχιστον 130 από τα 180 κράτη μέλη του ΟΗΕ.
Έτσι γνωστή Γραμματέας Πρεσβείας, για να πάρει προαγωγή και να πάρει πόστο, υπέγραψε και παρέδωσε στη ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού:- Δήλωση παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο για παράλειψή της σε προαγωγές προ 6ετίας.- Δήλωση παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο για προσβολή φύλλων ποιότητάς της που έλεγαν ότι είναι “ζώον” και “ηλίθια”.
Δήλωση παραίτησης από κάθε δικαίωμα που της έδινε ήδη εκδοθείσα ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Σε παρατήρηση ότι δεν έχει νόημα τέτοιου είδους παραίτηση, κλαίγοντας απάντησε “δεν μπορώ να τα βάλω με τη Μπακογιάννη”.- Δήλωση παραίτησης από οτιδήποτε ενδεχομένως θα κέρδιζε σε μελλοντική ακυρωτική ή αποζημιωτική δίκη κατά της Υπουργού Εξωτερικών και του δημοσίου γενικότερα.

Να και ο Θ. Κασσίμης

Ο άνθρωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο γνωστός υφυπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, είναι ο δημιουργός των ΚΕΠΑ – τα γνωστά ΚΕΠ τα οποία έγιναν σε μια νύχτα και “Αποδήμων” για να κάνουν τις ίδιες δουλειές δίπλα στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά επανδρωμένα με κοπελίτσες που δεν έδωσαν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ.
Τον έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ψήφιση του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βουλή (10 Μαΐου 2007) για να υποστηρίξει ένα μεσαιωνικό σχέδιο νόμου, που απαγόρευε το δικαίωμα ακροάσεως που προβλέπει το Σύνταγμα, σε διαδικασίες του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου όπου κάποιος μπορεί σε μια νύχτα χωρίς να το πάρει χαμπάρι να θεωρηθεί ανεπαρκής και να πεταχτεί στο δρόμο.
Τι να λέει τώρα ο Θεόδωρος Κασσίμης; Δεν του έγινε μάθημα που δεν βγήκε καν βουλευτής; Θα συνεχίσει να ειρωνεύεται το ρόλο των δικαστηρίων και των υποχρεωτικών αποφάσεών τους όπως έκανε από το βήμα του Υφυπουργού Εξωτερικών στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Οργανισμού Υπουργείου Εξωτερικών στις 10 Μαΐου 2007; Πως θα ζήσει χωρίς τη Ντόρα Μπακογιάννη;

Οι αιωνόβιοι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων

Οι γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις, με το ένα πόδι στον τάφο, που επεξεργάστηκαν, συνέταξαν σχέδια νόμων, και τα υπέβαλαν στη Βουλή για ψήφιση με τελείως αδιαφανή κριτήρια, με μοναδικό κίνητρο να γίνουν αρεστοί στη Ντόρα Μπακογιάννη, τι θα κάνουν τώρα χωρίς εκείνη; Θα τους διαθέσει ειδικά αυτοκίνητα με καροτσάκια και καθετήρες, ώστε να μπορέσουν να πάνε να την ψηφίσουν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας;
Εκείνος ο Ειδικός Πρέσβης με τις αφάνταστες δεξιότητές του σε θέματα μπλακ τζακ, πόκερ, σεμεν ντε φέρ, μπακαρά και ρουλέτας, τι να κάνει τώρα άραγε;
Για να μην πούμε για τον Ειδικό Πρέσβη που ειδικεύεται στις εγκρίσεις τέλεσης γάμων … ομοφυλοφίλων σε ξένες Πρεσβείες στην Αθήνα. Ναι, ζητούν άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών… απόρρητο, μην το μάθει ο Αρχιεπίσκοπος
Καταλήγω με τον ΣΤ’ Γενικό Διευθυντή Διοικητικού που του είχε ζητηθεί να κάνει διοικητική εξέταση για το πως το Δημόσιο πλήρωσε όλα τα πρόστιμα εκ 550.000 ευρώ από παράνομα παρκαρίσματα Ελλήνων διπλωματών στη Νέα Υόρκη μιας πενταετίας, που αναγκάστηκε η Ελλάδα να πληρώσει, διαφορετικά θα ματαιωνόταν όλο το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ελλήνων αξιωματικών στις ΗΠΑ. Βλέπε και επιβεβαίωση από εκπρόσωπο ΥΠΕΞ κ. Δελαβέκουρα που καταλήγει στο ότι εμείς οι &6%4#*% οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουμε μέσω της Εφορίας για να μη θιγούν οι δράστες που είναι εξαιρετικοί βλαστοί γνωστών οικογενειών που κάνουν καριέρα στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος τώρα που φαίνεται ότι θα χάσει η Ντόρα Μπακογιάννη την εκλογή και μαζί της θα πάει για τα αζήτητα της Ιστορίας όλο το Μητσοτακέϊκο;

Αξιζει επισης να ερευνηθουν:
1)οι ευθυνες ΥΠΕΞ & Υπ.Δικαιοσυνης για την φυγη Καραβελα (ποιον ειπαμε στηριζει ο Δενδιας;
2)για ποιο λογο διερευσαν απο το ΥΠΕΞ σε ΜΜΕ του γνωστου συγκροτηματος η τελικη προταση Νιμιτς με πιθανες ονομασιες των Σκοπιων, πριν καν δηλαδη συζητηθει σε υψηλο κυβερνητικο επιπεδο
3)για ποιο λογο η Ντορα εχει εμφανιστει σε ποσοστο 80% σε ΜΜΕ του γνωστου συγκροτηματος με ελαχιστη εως καθολου αναφορα σε θεματα του εξωτερικης πολιτικης (εννοω ακομα και προεκλογικα)π.χ δεν ρωτηθηκε γιατι υποστηριξε το σχεδιο Αναν, την αντιπυραυλικη ασπιδα των ΗΠΑ θετοντας σε κινδυνο την συμφωνια με τη Ρωσια για τους ενεργειακους αγωγους ή μηπως αυτος ηταν ο στοχος; Παρατηρειστε οτι σε συνεντευξεις της Ντορας και των υποστηρικτων της στα γνωστα ΜΜΕ επικρατει φιλικο κλιμα ενω με υποστηρικτες του Σαμαρα τα decibel και οι παλμοι ανεβαίνουν κατακόρυφα ενω οιδημοσογραφοι υιοθετούν η επινοούν ή αποκρύπτουν ρεπορταζ κατα το δοκούν (π.χ. στα ψιλα περασε η αποσυρση της στηριξης Καμμενου απο την Ντορα και η εμπλοκη του Δ.Αθηναίων υπερ Ντορας).Στην τελευταια μαλιστα Ανατροπη του Γ.Πρετεντερη, ο αναλυτικος κατα τα αλλα κ.Θεοδωρικακος δεν επεσημανε την διεισδυτικότητα του Σαμαρα σε αλλους πολιτικους χωρους και όταν αυτο εντοπιστηκε απο τον κ.Μακροπουλο, εσπευσαν ολοι οι υπολοιποι -και βουλευτες της ΝΔ, π.χ Δενδιας κλπ- να το λοιδωρησουν λεγοντας οτι τον θεωρουν ευκολοτερο αντιπαλο.

1 σχόλιο:

  1. Το ότι τελείως απροκάλυπτα η Μαντάμ διόρισε ένα κάρρο διπλωματάκια από πόρτες και παράθυρα ΧΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ δεν το επισήμανε κανείς! Αρκετοί είδαμε με τα μάτια μας τη λίστα από το γραφείο της Μαντάμ να κατεβαίνει στην - πουλημένη - επιτροπή - στημένων - εξετάσεων. Υπάρχουν και στοιχεία βέβαια γι αυτό που θα βγούνε όταν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή