Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και όσα προηγήθηκαν, φανερώνουν τα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία περιήλθε η τωρινή Δημοτική Αρχή. Η συγκυρία υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή για τον Δήμαρχο Ξάνθης όταν συνέπεσε να ανακοινώνει την παραίτηση του κ. Τριμίντζου, σημαντικού συνεργάτη του, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και να ακούει την ανάγνωση επιστολής του κ. Καλαϊτζή για το ζήτημα της προσωρινής παύσης του ως Δημοτικός Σύμβουλος. Την εικόνα διάλυσης, σύγχυσης και πανικού συμπλήρωσε η αδυναμία να συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία για ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης την τελευταία στιγμή και να συνθέτουν μια εικόνα που δεν τιμά τη λειτουργία τους ως Δημοτική Αρχή.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση στο Δήμο της Ξάνθης που εξακολουθεί να στηρίζεται σε προσωπικές πολιτικές, έλλειψη συντονισμού, πολιτική αποδυνάμωση του δημάρχου, ανταγωνισμούς και απομάκρυνση από την πραγματικότητα. Η ανοργανωσιά, η έλλειψη στόχων, η αναποτελεσματικότητα και η έπαρση της εξουσίας είναι πλέον φανερές. Δεν μας απασχολούν τα αδιέξοδα της δημοτικής παράταξης του κ. Δημάρχου αλλά εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα και έχουν επιπτώσεις στο Δήμο Ξάνθης.
Τα πράγματα είναι απλά!
α) Στην τελευταία συνεδρίαση και σε σχέση με το θέμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος λειτούργησε στη λογική του «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» ξεχνώντας την κατάληξη του εμπνευστή της. Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι ο κ. Στυλιανίδης είναι ο άμεσος και μοναδικός υπεύθυνος για την, επί ένα μήνα, έλλειψη ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της προσωρινής παύσης. Δεν ευσταθεί καμία από τις δικαιολογίες που χρησιμοποίησε αφού είναι ο αποκλειστικός παραλήπτης της απόρρητης απόφασης της περιφέρειας.
β) Επειδή ορισμένοι έσπευσαν να αφήσουν υπόνοιες για τη στάση του επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η μοναδική ενημέρωση που υπήρξε ήταν λίγες ημέρες πριν την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου (και όχι αμέσως) από τον πρόεδρό του στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Αντιπροέδρου. Δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, καμιά επαφή ή ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο.
γ) Δώσαμε προτεραιότητα στην ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και επιλέξαμε να ζητηθούν οι ευθύνες που υπάρχουν πρώτα και κύρια στα πλαίσια της συνεδρίασής του. Αποφύγαμε τη χρήση φημών και πολιτικών κουτσομπολιών αφού για μας το ζήτημα είναι πολιτικό και προτάξαμε το δημόσιο λόγο μας στα θεσμικά όργανα από εκείνον στα ΜΜΕ.
Για τη Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ» είναι φανερό ότι η παρούσα δημοτική αρχή πλέον αποτελεί τροχοπέδη στο μέλλον του Δήμου Ξάνθης και είναι εμπόδιο για την επαναφορά του Δήμου μας ανάμεσα στους καλύτερους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου