Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, στις 20:00, η Ομάδα Ανάγνωσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Βιβλιοπωλείο-Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ, πραγματοποιώντας ένα αφιέρωμα στην παιδική λογοτεχνία, παρουσιάζουν το βιβλίο του μαθητή-συγγραφέα Βιργίλιου Βεργή με τίτλο:

«Αλγκέγκντιακ: Η χώρα της μαγείας»

"Όταν στον κόσμο η μαγεία και η φαντασία κοντεύουν να χαθούν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει τη μαγική χώρα Αλγκέγκντιακ. Σύντομα θα μάθει πως αυτός και μια μυθική Δράκαινα είναι ταγμένοι να αντιμετωπίσουν τον πανίσχυρο Άρχοντα του Σκότους και τις διαβολικές στρατιές του. Σκοπός η λευτεριά της χώρας. Τι συμβαίνει όμως, όταν το κακό πλησιάζει θανατηφόρο; Το αγόρι έχει το σπαθί του, ο Δράκος τη φλόγα του. Φτάνει όμως αυτό;"

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Βούλα Δουμπά, Επιστήμων Κοινωνικής Διοίκησης-Msc Κοινωνικο-πολιτισμικής εκπαίδευσης & κατάρτισης εμψυχωτών, Υπεύθυνη Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Μαρία Μήνογλου, Νηπιαγωγός, Msc Κοινωνικο-πολιτισμικής εκπαίδευσης & κατάρτισης εμψυχωτών, Εκπαιδεύτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Χρύσα Παπαβέργου, βιβλιοθηκονόμος, Υπεύθυνη Βιβλιοθηκών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

και ο μικρός συγγραφέας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Δημητριάδου-Ευφραιμίδου, ποιήτρια, Υπεύθυνη Ομάδας Ανάγνωσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Αποσπάσματα του βιβλίου θα παρουσιάσουν οι μικροί μαθητές μέλη της Ομάδας Ανάγνωσης
Νέων του Ιδρύματος:
Εβίτα Κίτσου, μαθήτρια Α΄γυμνασίου,
Γεωργία Κρασνίδη, μαθήτρια Γ΄δημοτικού
Ιωάννα Μπόσκου, μαθήτρια ΣΤ΄δημοτικού
Τριαντάφυλλος Πετρίδης, μαθητής Α΄γυμνασίου
Στέλλα Σπανίδη, μαθήτρια Δ΄δημοτικού

Την ομάδα θα συντονίζει η Φαίδρα Κασούδη, Νηπιαγωγός

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου