Τα αλλάζουν όλα! Ξαναγράφουν και τη νεότερη Ιστορία
Θα μας τρελλάνουν οι «συντρόφισσες», Diamanto- Μπίλντεμπεργκ, Χριστοφιλοπουλου - Κελερ και Θάλεια Δραγώνα. Ζητούν να εορταστεί η Εθνική Αντίσταση ! Αλλά την μεταθέτουν από τις 25 Νοεμβρίου στις 17.Μαζί με το Πολυτεχνείο.-Και τι θα πουν οι λαθρομετανάστες στα παιδιά τους.-Ο κ. Δημητράς (της Cia) στο Παρατηρητήριο ;-Η Θάλεια Δραγώνα, ο κήρυκας των ιδεών κατά της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος, υπέρ της Εθνικής Αντίσταση;
Αίσχος ! Εθνικιστική αλητεία κα Θάλεια !!!!Με εγκύκλιο του Υπουργείου (τέως εθνικής) Παιδείας, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, "ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης ", προσδιορίζεται ότι ή Εθνική Αντίσταση θα εορτασθεί στα σχολεία, στις 17 Νοεμβρίου.Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης είχε προσδιοριστεί να γίνεται στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από την κυβέρνηση του ΑΝΔΡΕΑ .Στις 25 Νοεμβρίου του 1942 ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα με τη συνεργασία Άγγλων πρακτόρων ανατίναξαν την σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 86 αντάρτες του ΕΛΑΣ, 52 του ΕΔΕΣ και 14 Αγγλοι κομάντος ενώ την γέφυρα υπερασπιζόταν μία φρουρά αποτελούμενη από εκατό Ιταλούς στρατιώτες και πέντε Γερμανούς, οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό. Η επιχείρηση της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης, στην κατεχόμενη Ευρώπη την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμουΓια τη Θάλεια, την Διαμάντω , και την Κελερ, ή ανατίναξη της Γέφυρας, έγινε στις 17 Νοεμβρίου και το Πολυτεχνείο το 1942.Αχταρμάς!
Δεν είναι τυχαία η επιλογή του συνεορτασμού. Ειναι η λογική να αντικαταστήσουν τον Εθνικό πατριωτισμό με ενα θολό κοινωνικό-ταξικο-πολιτικό « νέο-πατριωτισμό".Οι εθνομηδενιστές εδώ και χρόνια επιδιώκουν να προσδώσουν στο Πολυτεχνειο και σε "ταξικές" εορτές χαρακτήρα ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ των εθνικών εορτών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Εθνική Αντίσταση, γιορτάστηκε το 2008, την 23η Νοεμβρίου.
ομολογω πως δεν με επεισες. Δεν ξερω αν κατι τετοιο πραγματικα θα συμβει, αλλα εκ των προτερων δεν το θεωρω τοσο ιστορικα ανυποστατο, ειδικα τη στιγμη που καθε γιορτη στο μυαλο των μαθητων, φανταζει ως μια νεα ευκαιρια να μη γινει το μαθημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς ειμαστε & λιγο πρακτικοι :[