Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


«Απέσυρε» την υπογραφή υποστήριξής του από τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ Πάνος Καμμένος. Με επιστολή του κάνει λόγο για συμπεριφορές: «διαφωνώ με φωνές και συμπεριφορές που έχουν σκοπό να πλήξουν ανέντιμα οποιονδήποτε από τους τρείς υποψηφίους για την...αρχηγία του κόμματος και αρνούμαι να συμμετέχω σε δημόσιες αντιπαραθέσεις που πλήττουν την εικόνα της παράταξης». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας για να σας εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων, να είμαι η δική σας φωνή στο κοινοβούλιο και με την δική σας δύναμη να νομοθετώ και να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση.
Η εμπιστοσύνη σας με τιμά ιδιαίτερα και όπως ασκούσα τα καθήκοντά μου ως μέλος της κυβέρνησης θα ασκήσω τα νέα μου καθήκοντα με την ίδια συνέπεια, εργατικότητα και εντιμότητα. Θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις και από την αξιωματική αντιπολίτευση για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Ο Ελληνικός λαός μας τιμώρησε και μας έστειλε σαφή πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα. Οι κλειστές πόρτες, η αλαζονεία, η απληστία και οι ανήθικες συμπεριφορές και πράξεις κάποιων έκαναν πολλούς ΝέοΔημοκράτες να μας γυρίσουν την πλάτη.Μετά το έκτακτο συνέδριο και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή προχωράμε στην εκλογή του νέου αρχηγού που θα εκλεγεί από την ψήφο όλων μας. Εάν θα ψήφιζε μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα θα είχα την υποχρέωση να κάνω μια ανοιχτή διαβούλευση για να αποφασίσουμε μαζί για το νέο αρχηγό. Η απόφαση όμως της κεντρικής επιτροπής και του συνεδρίου να εκλεγεί ο νέος αρχηγός με δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες με την συμμετοχή όλων μας, δίνει την απόλυτη κυριαρχία στην βάση του κόμματος.Επομένως η επιλογή Νέου αρχηγού είναι στα δικά σας χέρια. Η μακροχρόνια σχέση μας, ο αλληλοσεβασμός, και όλα όσα μαζί περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες δύσκολους και έντιμους σε καλές και κακές στιγμές μου επιβάλουν σε αυτή την διαδικασία να συμμετέχω μόνο ως απλός στρατιώτης και με ισοδύναμη και ισότιμη με εσάς ψήφο στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.
Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα και την παράταξη προέχει η ομοψυχία και η ενότητα, αρχές που υπηρέτησα σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία. Λυπάμαι και διαφωνώ με φωνές και συμπεριφορές που έχουν σκοπό να πλήξουν ανέντιμα οποιονδήποτε από τους τρείς υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος και αρνούμαι να συμμετέχω σε δημόσιες αντιπαραθέσεις που πλήττουν την εικόνα της παράταξης.
Θα κάνω τα πάντα για να χτίσουμε μαζί την Νέα Δημοκρατία του αύριο για το καλό της πατρίδας και των πολιτών.
Το σημαντικότερο είναι από τις 30 Νοεμβρίου να είμαστε όλοι μαζί με την νέα ηγεσία του κόμματος για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη εκείνων που προδώσαμε και να πάρουμε γρήγορα ξανά το τιμόνι της χώρας.
Πάνος Καμμένος
Και ο Σουφλιάς θα πάει με τη Ντόρα;
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Σουφλιάς θα το τοποθετηθεί εντός των ημερών υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη στην διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σουφλιάς θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση «ανταποδοτικά» για την υποστήριξη που του παρείχε η οικογένεια Μητσοτάκη στην διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή το 1997.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σουφλιάς παραιτήθηκε από βουλευτής λίγο μετά τις τελευταίες εκλογές λόγω της αγανάκτησης που προκάλεσε στη βάση της ΝΔ η επιμονή του – μαζί τη Ντόρα – για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν τότε μπορούμε να εικάσουμε ότι το «τρίο» που κατέστρεψε την Οικονομία (Κ. Χατζηδάκης, Γ. Παπαθανασίου και Γ. Σουφλιάς) θα συμπορευτεί με τη Ντόρα για την αναζωογόνηση της ΝΔ και του τόπου.
ΥΓ. Προφανώς είναι άσχετη με όλα αυτά η πληροφορία ότι κορυφαίο στέλεχος του επιτελείου της Ντόρας επιΜετέτρεψε τον Δήμο σε πολιτικό γραφείο της Ντόρας
Σε εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη μετετράπη το Δημαρχείο της Αθήνας. Ο δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, και τα στελέχη της δημοτικής παράταξής του εργάζονται για την εσωκομματική εκλογική καμπάνια της θυγατέρας του Κώστα Μητσοτάκη.
Όπως αποδεικνύει και το ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, ο Δήμος της Αθήνας εξυπηρετεί τη συλλογή ονομάτων και διευθύνσεων φίλων της Ντόρας, ώστε να οργανωθεί η μετάβαση των «φίλων – ψηφοφόρων» στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.
Στο ντοκουμέντο διακρίνεται στο επάνω άκρο της σελίδας ένας αριθμός FAX. Αυτός ο αριθμός 210- 3311 382 αντιστοιχεί στο τηλέφωνο του γραφείου του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Νίκου Αβραμίδη.
Στο εισαγωγικό σημείωμα μπορεί κανείς να πληροφορηθεί πώς θα επικοινωνήσει με τον εκλογικό μηχανισμό της Ντόρας Μπακογιάννη σκέφτηκε χθες στο σπίτι του γνωστό εθνικό κατασκευαστή.

Με Σουφλιά η "Διακήρυξη" της Ντόρας! - Ο Μητσοτάκης διαρρέει οτι "σπάει" η ΝΔ αν δεν κερδίσει η κόρη του

Καθώς υπογράφεται και η "Διακήρυξη αρχών και θέσεων" της Ντόρας Μπακογιάννη(από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ όπως Γ.Σουφλιάς, Κ.Χατζηδάκις, Γ.Παπαθανασίου, Β.Μεϊμαράκης κ.α.) το i-R επαναφέρει το κείμενο που έδινε η Ντόρα για να υπογράψουν στηρίζοντας την υποψηφιότητα της.
Πάντως το πρώτο "ντόπερμαν" της ο Π.Καμμένος "έκοψε λάσπη" δηλώνοντας "ουδετερότητα" ενώ και ο ...Αρης που συμφώνησε μαζί της προκαταβολικά ψάχνει τρόπο(και...δρόμο) "να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια". Ηδη η Metron Analysis καταγράφει διαφορά 5,2% υπερ του Α.Σαμαρά για πρώτη φορά εάν γινόταν σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές.Ισως γι αυτό για πρώτη φορά απο τότε που ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής εμφανίσθηκε και ο...Μητσοτάκης να διαρρέι off the record συζήτηση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο άτι ...εάν κερδίσει την ηγεσία ο Α.Σαμαράς κινδυνεύει με...διάσπαση η ΝΔ! Πάντως το Σάββατο στο Fantoma ο Δημητροκάλης του λέει ξεκάθαρα ότι πάει με τον...Α.Σαμαρά! Απο εκεί και μετά΄διαβάζουμε στα parapolitika.gr: Κατά χιλιάδες αυξάνονται καθημερινά οι υπογραφές και πλέον έχουν ανέλθει στις 30.741, στο κείμενο αρχών και θέσεων της ΟΝΝΕΔ το οποίο τέθηκε υπόψη των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Οι ΟΝΝΕΔίτες παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα γεγονότα και χωρίς να υποστηρίζουν κανέναν από τους τρεις , ωστόσο απευθύνονται μόνο στα μέλη της παράταξης και καταθέτουν προτάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. «Η Ν.Δ. οφείλει να εφαρμόζει αρχές αξιοκρατίας και διαφάνειας στο εσωτερικό της. Από τον κομματικό μηχανισμό καθ΄ εαυτόν , μέχρι το κάθε μεμονωμένο στέλεχος, που με τη βοήθεια της Ν.Δ. λαμβάνει κάποιο δημόσιο αξίωμα» αναφέρουν. Οι ΟΝΝΕΔίτες οι οποίοι χαιρετίζουν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία επικυρώθηκε από το Έκτακτο Συνέδριο, να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές τα μέλη και όσοι εγγραφούν μέλη έως την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αποστασιοποιούνται πλήρως από την πρόταση του Αβραμόπουλου για συμμετοχή των φίλων.

http://www.i-reportergr.com/2009/11/blog-post_8538.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου