Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Το golden boy της Αγίας Οικογενείας και το «Τήνος – Siemens Real estate»

Επειδή δεν μιλάνε ποτέ για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και επειδή η Ντόρα βγήκε – παράλληλα με τον Γιώργο Παπανδρέου ! – να κτυπήσει τα golden boys της ΝΔ που έχουν πάει τάχα με τον Σαμαρά, υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ιανουάριο του 2000 ως τον Απρίλιο του 2003 (επι ΠΑΣΟΚ) κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην «Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών».
Η εταιρεία ανήκε στον Όμιλο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδας όπου και του προτάθηκε να αναλάβει την ανάπτυξη της δραστηριότητας «venture capital» στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ερωτήσεις: Πόσα πληρωνόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εθνική Τράπεζα επι ΠΑΣΟΚ; Γιατί τον προσέλαβαν; Επειδή είχε εμπειρία; Επειδή ήταν γιος του Μητσοτάκη; Για τα ωραία του μάτια; Μεταξύ ποίων επιλέχθηκε για να συγκρίνουμε;
Αλλά ας πάμε μέχρι την Τήνο όπου σε περιοχές-φιλέτα του νησιού έχουν δίπλα-δίπλα τα εξοχικά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο «άνθρωπος» τη εταιρείας για τη μεγάλη «δουλειά» του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i), Διονύσης Δενδρινός. Το 2002, δίπλα στα αγροτεμάχια που είχε αγοράσει ο κ. Χριστοφοράκος, αγόρασε οκτώ στρέμματα, έναντι 62.486 ευρώ, και η Μάρεβα Μπραμπόφσκι, σύζυγος του αδελφού της κ. Μπακογιάννη, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Να σημειωθεί πως το ζεύγος Κυριάκου Μητσοτάκη και η οικογένεια Δενδρινού, φέρονται να διατηρούσαν στενές σχέσεις μεταξύ τους. Αναφέρεται δε, ότι, εκτός των άλλων, αυτή η σχέση ενισχύθηκε και την περίοδο, κατά την οποία η σύζυγος του κ. Δενδρινού ήταν προϊσταμένη της κ. Μπραμπόφσκι στο παράρτημα της γερμανικής Τράπεζας, «Dresdner Bank», στην Ελλάδα. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, το γεγονός ότι αίφνης η κ. Μπραμπόφσκι αγόρασε δίπλα από τις ιδιοκτησίες των Χριστοφοράκου-Δενδρινού οικόπεδο, δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο αυτές οι σχέσεις παρέμεναν απλά σε οικογενειακό επίπεδο.
Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Siemens, με αφορμή το θέμα της αγοράς γης στην Τήνο, είχε παραδεχθεί μεν ότι διατηρούσε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με στελέχη της Siemens Hellas, αλλά είχε πει ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.
Οι περισσότερες αγορές γης στην Τήνο από τα δύο πρώην στελέχη της Siemens είχαν γίνει από την offshor εταιρεία Mystras Holding Ltd. Οι πραγματικοί μέτοχοι της εξωχώριας εταιρείας είναι άγνωστοι, αν και σε μια τουλάχιστον περίπτωση αγοράς οικοπέδου εμφανίζεται ως αγοραστής, εκτός της Mystras, η σύζυγος του κ. Δενδρινού, Ελένη. Το 2002, στην περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής, αγοράστηκαν 24,6 στρέμματα. Ειδικότερα, έγιναν αγορές:1.Δύο αγροτεμαχίων (Ε2,Ε3) από την offshor εταιρεία, «Mystras Holding Limited», με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου (Trusthouse 112 Bondie Street, ΑΦΜ 800300662). 2.Ενός αγροτεμαχίου (Ε1) στο όνομα του Διονυσίου Δενδρινού. 3.Ενός αγροτεμαχίου (Ε5) για τον καθηγητή ΕΜΠ, Λ.Τ. 4. Ενός τελευταίου (Ε4) για τον αρχιτέκτονα που εργάζεται σε Αθήνα και Τήνο, Κ.Β. Το 2003, ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, κ.Μ. Χριστοφοράκος, προέβη σε δύο αγορές από τον παραπάνω αρχιτέκτονα στην περιοχή Τριάνταρο. Το 2005-2006 επίσης, αγόρασε στη Χαλακιά 8,5 και 16,5 στρέμματα αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου