Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Που πήγαν τα λεφτά;


Θέλουν να κρύψουν και όχι να αποκαλύψουν την αλήθεια


Για 20 χρόνια μας κυβερνούσαν άγιοι και για 5 χρόνια μας κυβερνούσαν απατεώνες; Αυτό θέλετε να πιστέψουμε;

Πολλές φορές έχω γράψει πως το μόνο που μπορεί να κάνει τον Έλληνα να εμπιστευτεί και πάλι τους πολιτικούς είναι να βγουν όλα στο φως, να μάθουμε όλοι ποιοι καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα, τα δικά μας χρήματα. Για μια στιγμή πιστέψαμε όλοι, ανεξάρτητα από το τι ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές, πως η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει πραγματικά τη διάθεση να αποκαλύψει τα πάντα και οι ένοχοι να τιμωρηθούν.
Δυστυχώς όμως και αυτή τη φορά μάλλον πέσαμε έξω, αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την περιβόητη εξεταστική για την οικονομία. Ο κύριος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του θέλουν να μας πείσουν πως επί 20 και πλέον χρόνια τη χώρα αυτή την κυβερνούσαν άγιοι και μόνο τα τελευταία 5,5 χρόνια μας κυβερνούσαν απατεώνες. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση σ’ αυτή την απόφαση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα οικονομικά σκάνδαλα από το 2004 και μετά.
Καταρχήν ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβερνούσας παράταξης εκφράζουν τις αμφιβολίες τους αναφορικά με την περίοδο που αποφασίστηκε να γίνει αυτή η εξεταστική. Κανείς δεν ξέρει αν με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και με δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι ήδη μας έχουν στήσει στη γωνία, θα μας ωφελήσουν οι τέτοιου είδους αποκαλύψεις. Δε λέω να μη διερευνηθούν τα πάντα και να μη βρεθούν οι ένοχοι, αν φυσικά αυτοί υπάρχουν, λέω απλά πως θα μπορούσε αυτό να γίνει αργότερα, αφού δηλαδή νοικοκυρέψουμε λίγο την οικονομία μας και εξέλθει η χώρα μας από την κρίση.
Ακόμα όμως κι αν γίνει τώρα, γιατί θα πρέπει να διερευνηθούν μόνο τα τελευταία 5 χρόνια; Με το επιχείρημά της η κυβέρνηση το οποίο λέει «σιγά μην ψάξουμε και από την εποχή του Όθωνα» ασφαλώς και δε μας πείθει για το ορθό της απόφασής τους. Από την άλλη πράγματι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για διερεύνηση από το 1981 ακούγεται κάπως υπερβολική, αν και κατά τη γνώμη μου έτσι πρέπει να γίνει.
Πρέπει όμως ο κύριος Παπανδρέου, αφού λέει πως θέλει να τα βγάλει όλα στο φώς, να ξεκινήσει την έρευνα τουλάχιστον από το 1996, από τις δυο τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Ε, δε φαντάζομαι να θέλουν να πιστέψουμε πως την περίοδο εκείνη όλα κύλησαν ομαλά και άψογα; Αν μη τι άλλο σε νοήμονα όντα απευθύνονται.
Ένα μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια και τα αποτελέσματα που θα φέρει η συγκεκριμένη εξεταστική. Αν αναλογιστεί κανείς τα αποτελέσματα που είχαν όλες οι προηγούμενες έχει την αίσθηση ότι κι αυτή έγινε έτσι απλά για να γίνει, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να μας δείξουν ότι τάχα νοιάζονται για το καλό του τόπου.
Ακόμα όμως κι αν στο τέλος της εξεταστικής καταφέρουν να εντοπίσουν ορισμένους πολιτικούς οι οποίοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, θα τους στείλουν στη φυλακή; Και το κυριότερο. Τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν εκεί που ανήκουν; Στη Βρετάνια σε μια παρόμοια υπόθεση, όχι απλά ο εμπλεκόμενος τιμωρήθηκε με 7 χρόνια φυλάκιση αλλά επέστρεψε και τα χρήματα. Στην Ελλάδα θα γίνει αυτό;
Που πήγαν τα λεφτά; Αλήθεια, πόσες φορές δεν ακούσαμε τους τελευταίους μήνες τον πρωθυπουργό μας να κάνει αυτή την ερώτηση…Το περίεργο είναι πάντως πως ο κύριος Παπανδρέου έχει μια ανεξήγητη βεβαιότητα ότι όλα τα χρήματα βρίσκονται σε γαλάζια χέρια και καθόλου σε πράσινα. Από πού να αντλεί άραγε αυτή του τη βεβαιότητα; Κι όμως, δεν πρόκειται για βεβαιότητα αλλά για μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπει για άλλη μια φορά το στενό κομματικό συμφέρον πάνω από αυτό της χώρας ολόκληρης, να καλύψουν δηλαδή τους δικούς τους και να τα φορτώσουν όλα στους άλλους.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο κύριοι του ΠΑΣΟΚ και δε μας άρεσε καθόλου. Τα ίδια κάνατε και παλιότερα, τότε που ήσασταν κυβέρνηση. Τα ίδια έκανε και η Νέα Δημοκρατία. Πιστέψτε με δεν έχετε καμία απολύτως διαφορά μεταξύ σας. Το μόνο που σας νοιάζει είναι το κόμμα σας και όχι ο λαός. Αν λοιπόν πραγματικά θέλετε να βρεθούν τα χρήματα και κυρίως αν θέλετε να κερδίσετε την πολυπόθητη εμπιστοσύνη του λαού, ξεκινήστε τις έρευνες από τους δικούς σας κι αν ανάμεσά σας αποδειχτεί ότι υπάρχουν και κάποιοι ένοχοι, στείλτε τους στη φυλακή.
Αφήστε αυτή τη νοοτροπία, ότι δηλαδή για όλα φταίνε οι άλλοι και για τίποτα εμείς. Αποδείξτε μας έμπρακτα ότι πραγματικά έχετε τη διάθεση να αλλάξετε πράγματα και καταστάσεις σ’ αυτή τη χώρα. Φαντάζομαι γνωρίζετε ότι οι Έλληνες που σήμερα ζουν στη Γερμανία, ντρέπονται να πουν ότι είναι Έλληνες γιατί πλέον εκεί η λέξη Έλληνας έχει γίνει συνώνυμο της λέξης κλέφτης. Φταίνε μήπως αυτοί οι άνθρωποι γι’ αυτό ή μήπως φταίει μόνο η Νέα Δημοκρατία;
Ξέρετε πολύ καλά πως φταίτε όλοι σας, και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Γιατί λοιπόν επιμένετε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό; Προεκλογικά μας λέγατε «οι ένοχοι στη φυλακή» δε μας λέγατε μόνο οι γαλάζιοι ένοχοι στη φυλακή. Άντε λοιπόν, κάντε πράξη όλα όσα μας υποσχεθήκατε, αν φυσικά θέλετε να παραμείνετε κυβέρνηση. Είναι η τελευταία φορά που ο λαός θα ανεχτεί ψέματα, την επόμενη φορά θα σας στείλει όλους στα σπίτια σας. Αν βέβαια έχουμε ακόμη την πολυτέλεια να εκλέγουμε κυβερνήσεις.

Σ. Καραχότζα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου