Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Tούρκος μετανάστης στην Γερμανία διέταξε τη δολοφονία της κόρης του επειδή έχασε την παρθενιά της-Σε αυτούς τους βάρβαρους θέλουν να δώσουν δικαιώματα

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν 50χρονο Κούρδο σε ισόβια κάθειρξη διότι παρήγγειλε τη δολοφονία της ίδιας του της κόρης επειδή εκείνη έχασε την παρθενία της.
Εκτελώντας τη διαταγή του πατέρα του, ένας από τους αδελφούς της 20χρονης Γκιουλσούμ μαζί με έναν αζέρο φίλο του, παρέσυραν τον περασμένο Μάρτιο την άτυχη γυναίκα σε μία ερημική τοποθεσία κοντά στα ολλανδικά σύνορα, την ακινητοποίησαν με μία θηλιά....... στο λαιμό και την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, πολτοποιώντας στην κυριολεξία το πρόσωπό της.
Το δικαστήριο της κωμόπολης Κλέβε καταδίκασε τον 20χρονο αδελφό της Γκιουλσούμ σε κάθειρξη εννιάμισυ χρόνων και τον συνεργό του σε κάθειρξη επτάμισυ χρόνων.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι μοναδικό κίνητρο για τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας ήταν ότι δεν ήταν πια παρθένα και ότι είχε υποβληθεί κρυφά σε άμβλωση. Προέκυψε επίσης ότι ο ηθικός αυτουργός αυτού του "εγκλήματος τιμής" ήταν ο πατέρας της, ο οποίος έχει άλλα εννέα παιδιά.
Στη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε ότι πριν από τον θάνατό της, η Γκιουλσούμ είχε περάσει μία πραγματική οδύσσεια στην οικογενειακή εστία, όπου συχνά έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού και κάποια στιγμή ζήτησε βοήθεια από γερμανούς κοινωνικούς λειτουργούς. Εκείνοι τη βοήθησαν να καταφύγει σε ένα διαμέρισμα, αργότερα όμως η νεαρή γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της.
Η οικογένειά της, η οποία προέρχεται από την Τουρκία, έζησε επί 15 χρόνια στη μικρή κωμόπολη Ρέες στην κοιλάδα του Ρήνου, στη δυτική Γερμανία.
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, τα τελευταία εννέα χρόνια έχουν καταγραφεί 55 εγκλήματα τιμής στη χώρα κυρίως από Κούρδους, Τούρκους και μέλη άλλων εθνοτήτων που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου