Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Μετωπική σύγκρουση για τους μετανάστες

Η πρώτη αντίδραση της Ν.Δ. στο προσχέδιο νόμου για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών, που παρουσίασε η κυβέρνηση, είναι αρνητική.
Στη Ρηγίλλης μελετούν εξονυχιστικά το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και δείχνουν διατεθειμένοι να συγκρουστούν μετωπικά με την κυβέρνηση.«Θα πάμε για σύγκρουση στη Βουλή», αναφέρει ο τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Ζώης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη μετωπική μάχη για το συγκεκριμένο θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι μελετώντας κανείς προσεχτικά το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση, διακρίνει έναν «έκδηλο λαϊκισμό» που το διακατέχει στη συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του.
Το 2004 η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε ένα σύγχρονο κώδικα ιθαγένειας, με τον οποίο διευκόλυνε βέβαια την απονομή ιθαγένειας αλλά έθετε προϋποθέσεις με τις οποίες παίρνει την ιθαγένεια αυτός που πραγματικά ΝΙΩΘΕΙ ΗΔΗ και ΘΕΛΕΙ να γίνει ΕΛΛΗΝΑΣ!.
Το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση η κυβέρνηση επιχειρεί λανθασμένα μέσω της «ελληνοποίησης» να λύσει το μεγάλο θέμα της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.
Με το πνεύμα του προσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, το πρόβλημα των λαθρομεταναστών θα ενταθεί σε σημείο που θα είναι πλέον εντελώς ανεξέλεγκτο, αφού η Ελλάδα θα γίνει πραγματικά ...«πόλος έλξης» για τους παράνομους μετανάστες και τους σύγχρονους δουλεμπόρους.
Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου θέλει να απονείμει με πολλή προχειρότητα την ελληνική ιθαγένεια και να αναγνωρίσει πολιτικά δικαιώματα σε ανθρώπους που ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ, όταν πριν λίγους μήνες είχε απορρίψει, ως αντιπολίτευση, το σχέδιο νόμου που η κυβέρνηση Καραμανλή είχε φέρει προς ψήφιση, για την ψήφο των εκτός επικράτειας Ελλήνων επικαλούμενη ότι τέτοιοι νόμοι χρειάζονται πολύμηνες και «ενδότατες» μελέτες και διαβουλεύσεις.
Σήμερα λοιπόν φθάνουμε στο σημείο, με το προσχέδιο που κατέθεσε το ΠαΣοΚ, δικαίωμα ψήφου να έχουν οι μετανάστες και όχι οι Έλληνες του εξωτερικού! Παράνοια!
Αλλά μήπως παράνοια δεν είναι να δίδεται «ελαφρά τη καρδία» η ελληνική ιθαγένεια σε μετανάστες , όταν οι αρμόδιες κρατικές μας αρχές δεν μπορούν να αποφανθούν για τον ακριβή αριθμό των μεταναστών!!!
Πώς λοιπόν η κυβέρνηση θεωρεί ως υπεύθυνη την θέση της , για ενδεχόμενη επίλυση-αντιμετώπιση ενός προβλήματος, όταν δεν γνωρίζει τα ακριβή αριθμητικά δεδομένα, του συγκεκριμένου ζητήματος;
Και κάτι τελευταίο. 'Έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου ότι η Δανία είναι χώρα-μοντέλο, ότι στόχος είναι να γίνουμε Δανία, κτλ… Πράγματι η Δανία είναι ίσως η πιο προηγμένη Ευρωπαϊκή χώρα και της οποίας οι πολίτες απολαμβάνουν υψηλότατο επίπεδο ζωής.
Όμως...., δεν παραδειγματίζεται ο κ. Γ. Παπανδρέου από την Δανία στο συγκεκριμένο θέμα ! Η Δανία έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα πολύ αυστηρό νομικό πλαίσιο σε σχέση με τους μετανάστες (από τρίτες χώρες).
Στη Δανία λοιπόν κανένας δεν γίνεται Δανός με τη γέννηση του αν δεν έχει γονέα Δανό. Όποιος γίνεται Δανός πρέπει να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του. Πρέπει να είναι 18 χρονών για να ζητήσει την ιθαγένεια.
Στην Ελλάδα, εάν περάσει η ....«μεταρρύθμιση» κοπής και ραφής Πασοκικης μικροκομματικής θεώρησης των πραγμάτων, με σκοπό την ψηφοθηρία και την εμπράγματη αλλαγή της θέλησης του ελληνικού λαού ( πράγμα που το είχαν δοκιμάσει το 2000 και …έδωσε μια ακόμη τετραετία εξουσίας στο ΠαΣοΚ), τότε θα πολιτογραφούνται τέκνα μεταναστών με τη γέννησή τους, θα μπορούν να κρατάνε διπλή ιθαγένεια, και θα μπορούν να γίνονται Έλληνες με δήλωση των γονέων τους στο δημοτολόγιο πριν ενηλικιωθούν. Τα εντελώς αντίθετα δηλαδή από την Δανία που επικαλείται ο κ. Γ. Παπανδρέου!
Την μόρφωση δε των … «Νέων Ελλήνων», θα αναλάβει η κ.Δραγώνα όπου θα τους εμπεδώσει ότι ....«δεν υπάρχουν Έλληνες»!!!
Έτσι θα δικαιωθεί και ο μακαρίτης Τουργκούτ Οζάλ, όταν έλεγε ότι : «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ μεριά για να τελειώνουμε με αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου