Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: Ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε με την ψήφο των μεταναστών

Ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε με το θέμα της ψήφου των μεταναστών, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στον Real FM, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
«Για ένα τέτοιο κυρίαρχο θέμα που αλλάζει τη σύσταση του εκλογικού σώματος πρέπει να ρωτάται ο λαός. Έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε από το λαό να εκφραστεί. Είμαστε 35 χρόνια δημοκρατίας και το Σύνταγμα προβλέπει δημοψηφίσματα. Δεν έχει γίνει ούτε ένα για πράγματα εξαιρετικά σοβαρά που άλλαξαν τη ζωή μας», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε:
«Ούτε το 2000...το ΠΑΣΟΚ είπε προεκλογικά ότι θα πάρει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Το έκανε αιφνιδιαστικά την επόμενη μέρα των εκλογών. Ούτε τώρα ο αξιότιμος κύριος Παπανδρέου είπε προεκλογικά ότι "έχω σκοπό να δώσω ψήφο και ιθαγένεια στους μετανάστες". Καμία φορά, σε καμία πλατεία, σε κανένα πάνελ. Έρχεται και το κάνει δύο μήνες αμέσως μετά. Αυτοί είναι αιφνιδιασμοί».
«Κίνδυνος δημιουργίας μουσουλμανικού κόμματος στην Ελλάδα όπως και στη Βουλγαρία»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε για τους κινδύνους που, όπως υπογράμμισε, εμπεριέχει η χορήγηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες:
«Όταν εντάξουμε 500.000 μετανάστες και τους κάνουμε Έλληνες, αυτομάτως την επόμενη μέρα λόγω ανεργίας θα πληρώνουμε στον ΟΑΕΔ άλλους 500.000 ανθρώπους. Ένα σημείο, κόστος. Δεύτερον, έχουμε ευαίσθητα σύνορα...Να προσθέσω άλλες 400.000 μουσουλμάνους, θα μου γίνει ένα μουσουλμανικό κόμμα στην Ελλάδα όπως και στη Βουλγαρία. Δεν έχω την ηρεμία της καλής γειτονιάς για να προχωρήσω σε μια τέτοια αλλοίωση».
«Εδώ γίνονται πάρα πολύ χύμα τα πράγματα και με ανησυχεί. Η πρώτη υποχρέωση που έχουμε σαν κράτος είναι να καταγράψουμε πόσους μετανάστες έχουμε. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι και ποιους θα βάλουμε.... Είναι πολύ επικίνδυνα παιχνίδια αυτά...Πρώτα να τους καταγράψουμε,..., δεύτερον να δούμε από πού προέρχονται, τρίτον να δούμε ειδικότητες, να δούμε χρόνια που έχουν παραμονής στην Ελλάδα, να δούμε τρόπο συμπεριφοράς, να δούμε αν έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί...Και εν συνεχεία να αποφασίσουμε την ποσόστωση...Είμαι κάθετος κι αντίθετος στο χύμα. Θέλω κανόνες», ξεκαθάρισε ο κ. Καρατζαφέρης.
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου