Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Γερμανός αξιωματούχος κατηγορεί την Τουρκία ότι επεμβαίνει σε υποθέσεις της Γερμανίας

Ένας αξιωματούχος της γερμανικής πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι επεμβαίνει στις υποθέσεις της Γερμανίας.Οι άνθρωποι τουρκικής εθνικότητας αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων πολιτών της Γερμανίας και αριθμούν 1,7 εκατομμύριο.
"Σε μερικούς τομείς της ενσωμάτωσης έχουμε προβλήματα επειδή το τουρκικό κράτος θεωρεί πως είναι πολιτικά υπεύθυνο για τους Τούρκους στη Γερμανία και επεμβαίνει", λέει ο Έρχαρτ Κέρτινγκ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μπερλίνερ Μόργκενποστ".http://www.morgenpost.de/berlin-aktuell/article1230161/Es-gibt-Probleme-weil-sich-die-Tuerkei-einmischt.html
Η επίσημη γερμανική πολιτική είναι αυτή της ενσωμάτωσης των μεταναστών στη γερμανική κουλτούρα. Ο συνολικός πληθυσμός της Γερμανίας είναι 80 εκατομμύρια.
Ο Κέρτινγκ ανέφερε ότι παράδειγμα μιας τέτοιας επέμβασης ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να επιθεωρήσει τον τόπο μιας πυρκαγιάς που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα τούρκους κατοίκους της νότιας γερμανικής πόλης Λούντβιχσχάφεν.
"Το τουρκικό κράτος θεωρεί ότι οι μετανάστες του εξακολουθούν να είναι πολίτες της χώρας. Αυτό δεν είναι σωστό", τόνισε ο Κέρτινγκ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως πολλοί μετανάστες από την Τουρκία έχουν ενσωματωθεί στη Γερμανία. Μόνο στο Βερολίνο, 80.000 έχουν παραιτηθεί από την τουρκική υπηκοότητα για να πολιτογραφηθούν Γερμανοί. Άλλοι 140.000 κάτοικοι της πόλης παραμένουν τούρκοι πολίτες και αντιμετωπίζονται από την πόλη ως ξένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου