Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Γίνε παιδί μου πολιτικός να μη σε πειράζει κανένας


Η 5η Μαΐου ήταν μόνο η αρχή, έπεται και συνέχεια

Αντί να πληρώσουν οι 300 ένοχοι, πλήρωσαν οι 3 αθώοι

Για ψευτοεπαναστάτες κάνουν λόγο τα παπαγαλάκια του συστήματος


Είναι ίσως η πιο σοφή συμβουλή που ένας Έλληνας γονέας μπορεί στην εποχή μας να δώσει στο παιδί του, αφού στη χώρα που κατά τα άλλα γεννήθηκε η δημοκρατία αποδεδειγμένα πλέον οι νόμοι ισχύουν για όλους εκτός από τους πολιτικούς, η πόρτα του εισαγγελέα είναι ανοιχτή για όλους εκτός από τους πολιτικούς, στη φυλακή μπαίνουν όλοι εκτός από τους πολιτικούς.
Από την άλλη όμως όλα αυτά προκάλεσαν και την πρωτοφανή σε συμμετοχή και δυναμικότητα κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης όπου ο λαός εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στο κάλεσμα της κυβέρνησης να πληρώσει εκείνος τα λάθη των πολιτικών.
Μια εξέγερση που δυστυχώς σημαδεύτηκε από τον άδικο θάνατο τριών αθώων συνανθρώπων μας καθώς και μιας ψυχής που σε πέντε περίπου μήνες θα ερχόταν στον κόσμο μας, σε έναν κόσμο ατιμωρησίας για τους δυνατούς και αδικίας για τους αδύνατους, έτσι δηλαδή όπως τον κατάντησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα ετών με το κερασάκι στη τούρτα να το βάζουν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου.
Φυσικά δε χωράει ούτε συζήτηση ότι παρά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού, τέτοιου είδους πράξεις που προκαλούν το θάνατο αθώων ανθρώπων είναι καταδικαστέες απ’ όλους μας και μάλιστα οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν άμεσα.
Το θέμα ωστόσο είναι τι εννοεί ο καθένας με τη λέξη «ένοχοι». Βλέπετε στην περίπτωση αυτή υπάρχουν οι φυσικοί αυτουργοί, εκείνοι δηλαδή που πυρπόλησαν το υποκατάστημα της τράπεζας αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, εκείνοι δηλαδή που με τις πράξεις, τις παραλείψεις και τα λάθη τους, προκάλεσαν όλη αυτή την κινητοποίηση της οποίας τα θλιβερά αποτελέσματα είδαμε όλοι.
Όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι πολύ σωστά φωνάζουν πως πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες, κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα κι εγώ. Εκείνο που δυστυχώς δεν άκουσα από κανέναν είναι πως μαζί με τους δράστες θα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη κι εκείνοι που το προκάλεσαν όλο αυτό, εκείνοι δηλαδή που έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και που εξαιτίας τους έγινε αυτή η διαδήλωση. Αν εκείνοι κυβερνούσαν τον τόπο σωστά, η χώρα μας δε θα βρισκόταν τώρα στο σημείο μηδέν, ο κόσμος δε θα είχε αγανακτήσει, η διαδήλωση αυτή δε θα γινόταν και οι άνθρωποι αυτοί δε θα έχαναν τη ζωή τους.
Φαντάζομαι η οργή όλων έχει να κάνει με το θάνατο των ανθρώπων αυτών και όχι με την καταστροφή των αιματορουφίχτρων τραπεζών. Αυτές καλά κάνουν και τις σπάνε και τις καίνε, μακάρι να είχαν κάψει περισσότερες, απλά το λάθος ήταν πως επέλεξαν τράπεζες που είχαν και κόσμο μέσα.
Ωστόσο είναι σίγουρο πως επιθυμία των ανθρώπων αυτών δεν ήταν να κάψουν τράπεζες και κυρίως αθώους ανθρώπους, να είστε βέβαιοι πως θα προτιμούσαν να είχαν κάψει τη βουλή ή για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, εκείνους που τόσα χρόνια βρίσκονται μέσα στη βουλή. Βλέπετε όμως το σύστημα της χώρας μας είναι έτσι φτιαγμένο που οι τράπεζες είναι προσβάσιμες από τον καθένα ενώ η βουλή φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού. Μια μέρα να αφήσουν αφύλακτη τη βουλή, την επόμενη δε θα υπάρχουν ούτε τα θεμέλιά της, τέτοια είναι πλέον η οργή και ο θυμός του κόσμου.
Πέραν όμως των τριών αυτών θανάτων, είχαμε και τις συλλήψεις και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές διάφορων διαδηλωτών, είτε γιατί έβρισαν κάποιον είτε γιατί έσπασαν μια βιτρίνα ή ένα αυτοκίνητο και φυσικά ορθώς έπραξαν οι αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν στις συλλήψεις αυτές αφού κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προκαλεί βλάβες στη περιουσία των άλλων.
Γιατί όμως ποτέ ως τώρα δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, σύλληψη και οδήγηση στον εισαγγελέα όλων εκείνων που δεν προκάλεσαν βλάβη σε μια βιτρίνα ή ένα αμάξι αλλά σε ένα ολόκληρο κράτος; Είναι δηλαδή πιο βαρύ το έγκλημα του σπασίματος μιας βιτρίνας από την καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας; Έχει απάντηση για όλα αυτά η ανεξάρτητη κατά τα άλλα δικαιοσύνη μας;
Και μη βιαστούν κάποιοι να μας πουν ότι οι πολιτικοί ελέγχονται και εξετάζονται από τις περιβόητες εξεταστικές επιτροπές. Τις είδαμε και τις μάθαμε κι αυτές, οι οποίες πιο πολύ συγκαλύπτουν παρά αποκαλύπτουν τις απάτες για τις οποίες γίνεται τόσο λόγος. Εδώ σε μια εφημερίδα καταγγέλλεις ότι κάποιο μαγαζί σου σέρβιρε ένα γιαούρτι του οποίου η ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούσε να καταναλωθεί είχε λήξει και την επόμενη κιόλας μέρα υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα, για τα σκάνδαλα που τόσο καιρό ακούγονται υπήρξε άραγε έστω και μια τέτοια εισαγγελική παρέμβαση;
Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν σε λίγο καιρό διαπιστώσετε πως τα όσα έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη ήταν μόνο η αρχή, μη σας κάνει εντύπωση αν στο άμεσο μέλλον δούμε να συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε κάθε πόλη της χώρας μας. Ήρθε πλέον η ώρα στην Ελλάδα να αλλάξουν κάποια πράγματα και θα αλλάξουν είτε το θέλουν είτε όχι οι 300 της βουλής, ήρθε πια η ώρα που θα αποφασίσει ο λαός και όχι οι πολιτικοί, ας το καταλάβουν καλά αυτό.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου