Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής οργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 30 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών θα οργανωθεί δημιουργικό εργαστήρι από τους ειδικούς εκπαιδευτές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με θέμα:

«Ευρωπαιχνιδούπολη: μαθαίνω για την Ευρώπη παίζοντας»

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει στις 10:00 και στις 11.30 στις 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα της καπναποθήκης «Π» και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών μαθητών ηλικίας από 10-12 ετών. Περιλαμβάνει 2 μέρη τα οποία διαρκούν 90΄ λεπτά συνολικά. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθούν δυο κύκλοι ενημερωτικών δράσεων, όπου στον κάθε κύκλο θα συμμετέχουν δυο ομάδες μαθητών 20-25 ατόμων. Συνολικά, θα ενημερωθούν περίπου 100 μαθητές, οι οποίοι στο τέλος θα λάβουν ενημερωτικό υλικό από την Επίσημη Υπηρεσία Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις ανάγκες τους («Ενότητα στην Πολυμορφία», «Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη») καθώς και αναμνηστικά δωράκια.
Η συγκεκριμένη δράση θα οργανωθεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης και θα συμμετέχουν μαθητές τμημάτων Ε΄και ΣΤ΄ τάξης από τα δημοτικά σχολεία: 6ο, 13ο και 14ο.
Στόχος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης για την ιστορία της Ευρώπης και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από τι αποτελείται το πρόγραμμα:

Πρώτο μέρος:

Προβολή παρουσίασης για την ιστορία της Ευρώπης ξεκινώντας από τις μυθολογικές παραδόσεις. Σύνδεση με τα ιστορικά γεγονότα και τα πρώτα βήματα (προσωπικότητες, συνθήκες-σταθμοί) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδική αναφορά στα Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερο μέρος:

Ενεργή συμμετοχή των παιδιών μέσα από το παιχνίδι.
Επιδαπέδια παιχνίδια του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής: «Ευρωγνώστες», «Ευρωπαϊκή σκυταλοδρομία».

Επιπλέον, για όποιον μαθητή ή μαθήτρια θα επιθυμούσε να καταθέσει τις σκέψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ετοιμαστεί ένα Λεύκωμα το οποίο θα συνοδεύει την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου