Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Με βάση τα πανελλαδικού ενδιαφέροντος θέματα προτείνουμε άκυρο, με βάση την πολιτική σε μειονοτικά ζητήματα προτείνουμε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αν υποθέσουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τη φωνή του μέσου Έλληνα που λέει ότι σε θέματα που αφορούν ολόκληρη τη χώρα, οικονομία, υγεία, παιδεία, αγροτική πολιτική, κοινωνικό κράτος, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν να παρουσιάσουν και τίποτα το διαφορετικό ο ένας από τον άλλον, τότε μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε σημεία στα οποία πραγματικά οι δύο αυτές παρατάξεις έχουν μεγάλες και πολύ σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.
Ειδικότερα εμείς οι Θρακιώτες που πέραν όλων των άλλων, έχουμε και τη μουσουλμανική μειονότητα ως έναν πολύ σημαντικό παράγοντα όπου βάσει της πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων σε ζητήματα μειονοτικά μπορούμε να κρίνουμε ποιος είναι καλύτερος. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
ΠΑΣΟΚ: Εξακολουθεί αν στηρίζει ανθρώπους που ανοιχτά και χωρίς κανέναν προβληματισμό, όχι απλά αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι (αυτό άλλωστε είναι δικαίωμα τους) αλλά τολμούν, όντας βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, να προσδιορίζουν ολόκληρη τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ως τουρκική. Από πού αντλούν άραγε αυτό το δικαίωμα και γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να τους έχει στην παράταξη του; Μήπως γιατί θα του φέρουν μερικές χιλιάδες ψήφους;
Επίσης οι ίδιοι άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ ζητούν επίμονα την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσα στα ευτυχώς ακόμα ελληνόφωνα νηπιαγωγεία σε περιοχές όπου ζουν μουσουλμάνοι. Οι ίδιοι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ έκαναν κρυφές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό η παράταξη τους γι’ αυτήν την συνάντηση. Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που σε επιστολή τους χαρακτήριζαν τη μουσουλμανική μειονότητα ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι και πάλι στις πρώτες γραμμές του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη. Να τους χαίρεται ο Γιώργος Παπανδρέου.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: πάντα επιλέγει μουσουλμάνους υποψήφιους χαμηλών τόνων ως προς τα μειονοτικά ζητήματα, με εξαίρεση την Ζεϊμπέκ Αϊσέλ η οποία προφανώς θέλει να κλέψει εντυπώσεις και ψήφους και γι’ αυτό μιλάει για τουρκική μειονότητα. Εντάξει, δικαίωμα στη γνώμη έχει ο καθένας, έστω κι αν αυτό που θα πει είναι απλά μια βλακεία.
Επί Νέας Δημοκρατίας όμως ιδρύθηκαν 4 ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα πομακοχώρια της Ξάνθης τα οποία δε πρόλαβαν να λειτουργήσουν και τα οποία θα πρέπει η Νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να τα λειτουργήσει. Αν λοιπόν εμείς οι ευαίσθητοι Θρακιώτες, με βάση την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων πάνω στα μειονοτικά ζητήματα, πρέπει να αποφασίσουμε ποιος είναι ο καλύτερος για την πατρίδα μας, θεωρώ πως δε θέλει και πολύ σκέψη. Όσοι ξέρετε να διαβάζετε, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
Θα ήταν ωστόσο τεράστιο λάθος μου να περάσω το μήνυμα ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και γενικότερα στη Θράκη, συντάσσονται με τις απόψεις εκείνων που μιλούν περί τουρκικής και όχι μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Αντιθέτως υπάρχουν άξια και με ευαισθησίες σε εθνικά θέματα στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους οποίους πραγματικά αξίζει να ξαναστείλουν στη βουλή οι Ξανθιώτες. Η φράση μου να ξαναστείλουν κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, δεν λέω απλά να στείλουν αλλά να ξαναστείλουν.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου