Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάζουμε κάθε 2 χρόνια σελίδα αλλά να αλλάξουμε μια και καλή το ίδιο το βιβλίο.

«Αλλάξαμε σελίδα» λένε και ξαναλένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας αλλά τους διαφεύγει μια πολύ βασική λεπτομέρεια. Αλλάξαμε απλώς σελίδα αλλά βρισκόμαστε ακόμα στο ίδιο βιβλίο που λέγεται ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αν και έχουμε ήδη μπει στον επίλογο του. Ανήκει πλέον στο παρελθόν η φράση το δίδυμο Καραμανλής Παπανδρέου αφού ο ένας από τους δυο προφανώς πήρε αυτό που του άξιζε και πήγε σπίτι του.
Εκείνο ωστόσο που σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καταλάβει ακόμα είναι πως ο Έλληνας έπαψε να υπολογίζει τους συναισθηματισμούς την ώρα της κάλπης, ψηφίζει πλέον εκείνον που μπορεί να του εξασφαλίσει μια πιο ανθρώπινη ζωή, ένα καλύτερο αύριο Ο Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε προ μερικών ετών να φέρει αυτό το καλύτερο αύριο αλλά απέτυχε παταγωδώς και οι Έλληνες έφεραν στην εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος με τη σειρά του υποσχέθηκε ακριβώς το ίδιο πράγμα τη στιγμή που ο πρώην πλέον πρωθυπουργός της χώρας έλεγε ξεκάθαρα πως δεν έχει να δώσει τίποτα στους πολίτες.
Για το καλό λοιπόν της χώρας προ πάντων και μετά για το καλό του ΠΑΣΟΚ, ας έχει υπόψη του ο Γιώργος Παπανδρέου πως η σελίδα που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αλλάξαμε, είναι μια από τις τελευταίες αυτού του βιβλίου. Απ’ ότι όλα δείχνουν, είναι η τελευταία φορά που οι Έλληνες δίνουν μια ακόμα ευκαιρία σε έναν από τους δύο μεγάλους να κάνει πράξη όλα όσα ακούμε εδώ και δεκαετίες αλλά ποτέ δεν τα είδαμε να πραγματοποιούνται. Σε περίπτωση που και ο Γιώργος Παπανδρέου αποτύχει, δε θα αλλάξουμε πλέον σελίδα αλλά ολόκληρο το βιβλίο οι ήρωες του οποίου θα είναι άλλοι.
Πραγματικά δε ξέρω αν ο κύριος Παπανδρέου γνωρίζει την πραγματική κατάσταση που παραλαμβάνει, η μέχρι τώρα εικόνα του δείχνει ότι δε τη γνωρίζει. Ωστόσο την γνωρίζει ο λαός και γι’ αυτό θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος στο νέο πρωθυπουργό ώστε να κάνει πράξη όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε.
Πέρα από τα όσα είπε για την οικονομία, οι Έλληνες δε ξεχνούν ότι υποσχέθηκε να πολεμήσει τη διαφθορά, ότι υποσχέθηκε σε όλα διαφάνεια. Για να υπάρξει όμως διαφάνεια, θα πρέπει να βγουν όλα τα παλιά στην επιφάνεια κι αυτός είναι ένας βασικός κανόνας. Είναι διατεθειμένοι να επαναφέρουν τις υποθέσεις χρηματιστήριο, ομόλογα, Βατοπέδι, SIEMENS και άλλα τόσα σκάνδαλα των οποίων τα αδικήματα μπορεί να έχουν παραγραφεί αλλά οι πολίτες θέλουν να μάθουν ποιοι ήταν εκείνοι που πλούτισαν εις βάρος τους; Είναι διατεθειμένος ο Γιώργος Παπανδρέου να τα φέρει όλα στο φως έστω κι αν αυτό θα βλάψει και τη δική του παράταξη ή θα μείνουμε για ακόμα μια φορά στο σκοτάδι;
Εκτός πια κι αν με τη λέξη διαφάνεια ο κύριος Παπανδρέου αναφέρεται στο από δω και πέρα, αν δηλαδή είναι της άποψης πως όσοι έφαγαν, έφαγαν, από δω και πέρα θα κοιτάξουμε να μη φάει κανένας. Ακόμα όμως κι αυτό να εννοεί, του δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει π-ως όσα λέει τα πιστεύει με τον Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος όπως μάθαμε από ρεπορτάζ γνωστού τηλεοπτικού σταθμού χρησιμοποιούσε γραφείο του δήμου Αθηνών ως πολιτικό του γραφείο και μάλιστα τα τηλεφωνήματα που έκαναν οι συνεργάτες του προεκλογικά από το εν λόγο γραφείο, θα τα πληρώσει ο δήμος Αθηνών.
Ας θυμηθεί μόνο ο κύριος Παπανδρέου ότι στην Αγγλία πήγε πρώρα σπίτι του ένας πολιτικός επειδή χρέωσε το κράτος 100 λίρες τα οποία μάλιστα τα επέστρεψε αλλά τη θέση του δε μπόρεσε να τη κρατήσει γιατί πολύ απλά εκείνοι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να διακοσμούν τις βιβλιοθήκες. Θα μου πείτε βέβαια πως και στη χώρα μας αν κάποιος κλέψει 100 ευρώ πάει πολύ εύκολα στη φυλακή, 100 εκατομμύρια ευρώ αν κλέψει δε τον πειράζει κανένας.
Για εθνικά θέματα και γενικότερα για εξωτερική πολιτική καλύτερα να μη μιλήσω. Καταργήθηκαν τα υπουργεία Αιγαίου και Μακεδονίας Θράκης, αυτό τα λέει όλα. Μάλιστα ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε και το υπουργείο εξωτερικών, να υποθέσω πως τουλάχιστον σε θέματα ελληνοτουρκικών σχέσεων θα τον βοηθήσουν οι καλοί του συνεργάτες μουσουλμάνοι από Ξάνθη και Κομοτηνή.
Εννοείται πως και οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εύχονται να πετύχει στο απόλυτο η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού μια επιτυχία του Γιώργου Παπανδρέου θα σημαίνει μια καλύτερη ζωή για όλους μας, κάτι που άλλωστε είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Προσωπικά θεωρώ πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε με τις καλύτερες προθέσεις αλλά δε ξέρω κατά πόσο οι υπάρχουσες συνθήκες θα του επιτρέψουν να κάνει τα λόγια του πράξη.
Ένα κέρμα έχει πάντα δύο όψεις και αυτό το + 10 μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει ανάποδα και να γίνει – 10 διότι ο λαός δεν έχει αντοχές για άλλες θυσίες, αυτός εξάλλου ήταν και ο βασικότερος λόγος της βαρείας αυτής ήττας του Κώστα Καραμανλή, ζητούσε κι άλλες θυσίες από τους πολίτες τη στιγμή που εκείνοι έχουν φτάσει στα όρια τους. Όσο για τις αιτίες που ο Κώστας Καραμανλής οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, αυτές θα φανούν στην πορεία. Για την ώρα κρατάμε πως απλά οι της Νέας Δημοκρατίας πήραν απλόχερα αυτό που τους άξιζε, ας κρατήσει λοιπόν στο μυαλό του ο Γιώργος Παπανδρέου την εικόνα του Καραμανλή τη βραδιά της μεγάλης ήττας για να μη βρεθεί πολύ σύντομα στη θέση του.

Σεμπαϊδήν. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου