Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010, ώρα 20:00

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε Συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥ.Κ.Π.Ε.) Ν. Ξάνθης, παρουσιάζει τον Οικονομολόγο και Υπερμαραθωνοδρόμο, κ. Δημήτριο Κρυστάλλη στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα:

«Υπερμαραθώνιος: Γιατί τρέχεις;
Γιατί πάντα ο δρόμος με βγάζει εκεί που θέλω να πάω…»
Πρόκειται για ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης θέλησης.
Έναν οδηγό αντοχής κι επιβίωσης! Η αφετηρία, ο τερματισμός κι ενδιάμεσα, χιλιόμετρα, πολλά χιλιόμετρα!
Θα δούμε την πορεία των ανθρώπων εκείνων που αποφασίζουν να τρέξουν σε αγώνες δρόμου διανύοντας 150, 200, 250 χιλιόμετρα! Η προετοιμασία, οι συνθήκες, οι στόχοι, τα συναισθήματα, η διατροφή, η ομάδα, η άμιλλα, η επιστήμη και άλλα πολλά! Γιατί. Ο αγώνας ήδη έχει αρχίσει…
Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λεωνίδα Δόγκαρη με τίτλο, «Σπάρταθλον: στα βήματα του Φειδιππίδη».
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, ώρα 20:00
Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, στις 20:00, ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Καπνεργατών 9.
Στην εκδήλωση που θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, μπουφέ και κρασί θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις ευεργετών του Ιδρύματος.
Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010
Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνει τον δεύτερο κύκλο του σεμιναρίου* Ιστορίας με θέμα:
«Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ
(Β΄ ΜΕΡΟΣ)»
Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Αρχιτέκτων Μηχανικός και Δρ. Τουρκολογίας κυρία Χρύσα Μελκίδη.
Πληροφορίες εγγραφές στο τηλ. 25410-29282
*Προσεχώς θα κυκλοφορήσει αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010, ώρα 20:00
Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης(Δ.Ε.Α.Ξ.) φιλοξενούν στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξάνθης τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη στην ομιλία του με θέμα:
«Κινηματογράφος και Ιστορία»
«Ο κινηματογράφος συχνά μπαίνει στα χωράφια της Ιστορίας. Ποια μπορεί να είναι η σχέση τους; Η αλήθεια μιας ταινίας και η αλήθεια της Ιστορίας. Πόσο συνδέονται και πόσο ξεχωρίζουν; Μήπως συγκρούονται;
Σκέψεις και παρατηρήσεις από την εμπειρία μου στις ταινίες ΄΄Ελευθέριος Βενιζέλος΄΄, ΄΄Χάπυ Νταίη΄΄, ΄΄Πέτρινα Χρόνια΄΄, ΄΄Ψυχή Βαθιά΄΄.
Ερωτήματα που με απασχόλησαν και ελπίζω στην Ξάνθη να βρω απαντήσεις…» Παντελής Βούλγαρης
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010, ώρα 18:00
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010, στις 18:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης (Δ.Ε.Α.Ξ.) και τους Λαογραφικούς Συλλόγους Ν. Ξάνθης, οργανώνει στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, ημερίδα λαογραφίας με τίτλο:
«Αλησμονώ και χαίρομαι, θυμούμαι και λυπούμαι.
Όψεις του λαϊκού πολιτισμού σήμερα»
Εισηγητές:
Μανόλης Βαρβούνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Αγγελική Γιαννακίδου, Ερευνήτρια, Ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης
Πένυ Καμπάκη-Βουγιουκλή, Επίκουρος Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος, Συγγραφέας
Βάλτερ Πούχνερ, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου