Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Την Ξάνθη επισκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς


Την πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη. Πρώτος σταθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η μητρόπολη όπου και συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ξάνθη κύριο, κύριο Παντελεήμων ο οποίος και αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσει η εκκλησία προκειμένου να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον εξαθλιωμένο από την οικονομική κρίση λαό ενώ ο πρόεδρος της Νέας ΔΗμοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη να ανακτήσει ο λαός την αυτοπεποίθηση του διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο τότε θα μπορεί να βγει νικητής από τη μάχη αυτή της επιβίωσης που δίνει καθημερινά.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από όλα τα τοπικά στελέχη της παράταξης, επισκέφθηκε τη Σμίνθη όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με το δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ.
Αμέσως μετά ο Αντώνης Σαμαράς περπάτησε στους δρόμους της Σμίνθης συνομιλώντας τόσο με τους επαγγελματίες του χωριού όσο και με τους υπόλοιπους πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί της ευρύτερης περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν με ανθοδέσμες γυναίκες του χωριού οι οποίες και ήταν ντυμένες με την παραδοσιακή πομάκικη φορεσιά.
Αργότερα ο κύριος Σαμαράς και ενώ είχε καθίσει σε ένα από τα καφενεία του χωριού, ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με το πρόστιμο που επέβαλε η πολεοδομία για την χωρίς άδεια ανακατασκευή του τεμένους της Σμίνθης.
Ο κύριος Σταμάτης ωστόσο ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στην ορεινή περιοχή αναφέροντας ως κλασικό παράδειγμα, τα ανεκμετάλλευτα ακόμα λουτρά των Θερμών.
Επόμενος σταθμός του κυρίου Σαμαρά ήταν ο δήμος της Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη ενώ σε σύντομες δηλώσεις ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας να αφήσει στην άκρη τα νέα νομοσχέδια και να τραβήξει χαρακτηριστικά, το αφτί του υπουργού εσωτερικών για την προώθηση του Καλλικράτη ο οποίος προς το παρόν μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει στους δήμους και στις περιφέρειες.
Στη συνέχεια ο κύριος Σαμαράς περπάτησε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης όπου του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες και να ακούσει από κοντά τα προβλήματα τους.
Η τελευταία και πιο σημαντική ίσως συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο της Ξάνθης όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με όλους τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για τις πιθανές λύσεις τους.
Όσο για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως αυτές είναι καλοδεχούμενες όποτε κι αν γίνουν.
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν την αναχώρηση του από την Ξάνθη, επισκέφθηκε και τον οικισμό της Γεννησέας.
Δείτε αύριο αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ στο www.kanali6.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου