Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η ζωή θέλει και λίγο γέλιο


Όταν τα λέγαμε εμείς ότι για να ζήσει σωστά μια οικογένεια δε φτάνει μόνο ένας μισθός κι ότι χρειάζεται και δεύτερη δουλεία, κάποιοι μας έλεγαν υπερβολικούς. Ορίστε και το τρανταχτό παράδειγμα, ο νέος πρωθυπουργός, ξέροντας πολύ καλά την κατάσταση στον τομέα της οικονομίας, κατάλαβε εγκαίρως ότι δε θα τα βγάλει πέρα μόνο με το μισθό του πρωθυπουργού και αποφάσισε να κάνει και δεύτερη δουλειά, αυτή του υπουργού εξωτερικών. Ε βέβαια, τι να πρωτ9οκάνει μόνο με έναν μισθό, να πληρώσει τηλέφωνα, νερό, ρεύμα, ενοίκιο; Με δυο μισθούς τουλάχιστον θα μπορεί να γεμίσει και μια φορά το μήνα το ψυγείο του βρε αδελφέ. Εσύ μαλάκα Έλληνα ζήσε με τα 700 ευρώ που σου δίνουν αυτοί που εσύ τους ψήφισες.
Αλλά κι εσύ βρε Γιωργάκη τι είναι αυτά που κάνεις; Ρε αγόρι μου, ρε παλικάρι μου, μη τα σηκώνεις τόσο πολύ τα μανίκια, χειμώνας έρχεται. Φαντάσου έτσι όπως θα είσαι ιδρωμένος από τη δουλειά, να σε φυσήξει αεράκι με τα μανίκια σηκωμένα. Άσε που τώρα έχουμε και τη νέα γρίπη. Θες δηλαδή να σε βάλουν σε κανένα θάλαμο απομόνωσης και να στερηθεί η χώρα τον σωτήρα της και μάλιστα μόλις τον βρήκε;
Αλλά και αυτό με τις δύο δουλειές ταυτόχρονα πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα βρε αγόρι μου. Ε δεν είσαι και 20 χρονών παλικαράκι, θα κουραστείς νωρίς και μετά πως θα πολεμήσεις την κρίση και τη διαφθορά; Μην μπαίνεις έτσι απότομα σε γρήγορους ρυθμούς.
Αλλά και αυτός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λες και το κάνει επίτηδες. Μόλις ξεκίνησε να ανακοινώνει το νέο υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο πράγμα που είπε είναι πως πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι θέλει και μας τ9ο θυμίζει κάθε λίγο; Πάνω που πάμε να ξεχάσουμε το κακό που μας βρήκε, βγαίνει από το πουθενά κι μας το θυμίζει.
Α να μη το ξεχάσω. Μήπως ακούσατε τίποτα για μετονομασία του MEGA σε Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα; Έτσι κι αλλιώς μόνο αυτό δεν έχει κάνει ακόμα.


Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου